Reklam
Reklam
Reklam

İlkadım Belediyesi Müteahhit Mağduriyetine Dur Dedi

İlkadım Belediyesi müteahhit mağduriyetlerini ortadan kaldıran önemli bir karar aldı.

Reklam
İlkadım Belediyesi Müteahhit Mağduriyetine Dur Dedi
15 Haziran 2021 - 17:49
Reklam
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a iskân alamadıkları için mağduriyetini ifade eden vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik çalışma yapılması talimatı üzerine, Yapı Kontrol Müdürlüğünce yapılan düzenleme belediye meclisi tarafından da kabul görmesi ile birlikte müteahhitlerin yaptıkları binalara iskan almaması sebebiyle meydana gelen mağduriyetleri de ortadan kaldıran önemli kararlar alınmış oldu. Belediye meclisince oy birliği ile kabul gören düzenleme yerel yönetimler tarafında ilk kez uygulamaya konulacak.
Bina tamamlama sigortasını zorunlu hale getirdik
Kabul gören düzenleme hakkında bilgi aktaran Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş: “Müteahhitler tarafından, yapı ruhsatı alınması itibariyle kat irtifakı kurularak daire satışı yapılabiliyor. Kendi payına düşen dairelerin satışını yapan müteahhitlerin yapı ile maddi bir bağı kalmıyor. Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmayan binalara müdürlüğümüzce iskan düzenlenemediği için daireleri satın alan vatandaşların ve arsa sahiplerinin mağduriyeti ortaya çıkıyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek adına yaptığımız düzenleme ile vatandaşları mağdur eden müteahhitlerin başka bir parselde yeni yapı ruhsatı talep etmesi halinde bina tamamlama sigortası yapma zorunluluğu getirildi. Böylece yapı ruhsat ve eklerine aykırı bina yapan ya da tamamlamayı taahhüt ettiği süre içinde binasını tamamlamayan müteahhitlere, başka parsellerde bina yapmak istemesi halinde tamamlama sigortası yaptırarak ve yeni mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
Büyükşehir meclisine sunduk
Yapı Kontrol Müdürlüğünün hizmetlerinin etkin ve verimli hale gelmesi adına yapı müteahhitlerinin kendi paylarına düşen bağımsız bölümlerin tamamını iskan almadan satamaması hakkında hazırlanan teklifin Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmek üzere gönderildiğini sözlerine ekleyen Bektaş; Bu düzenlemenin onaylanması halinde artık İlimizde müteahhit mağduriyeti son bulmuş olacaktır” diye konuştu.
Mağduriyetlerin çözümüne büyük bir adım attık
Geniş kitleleri ilgilendiren bir düzenlemeyi belediyemizce uygulayarak, vatandaşımızın müteahhitlerle olan çıkmaz sorunlarına bir neşter vurduk diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Her önüne gelen müteahhitlik mesleğine soyunuyor. Buda mesleğe ciddi zararlar veriyor. Müteahhitliğin bir tanımı yapılmalıdır. Herkes sorumluluk içerisinde çalışmalı ve verdiği sözün arkasında durmalıdır. Mal sahipleri müteahhitlere güvenip arsaları üzerine bina inşa ettiriyor. Ancak müteahhidin iskân almadan kaçması gibi sorunlarla vatandaş mağdur oluyor. Bu konuda hassasiyetimiz vardı. Bu düzenleme ile vatandaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi adına büyük bir adım attık” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum