İlkadım Belediyesi, Dünya'nın en akıllı adamını Samsun'a getirdi.

Dünya'nın en akıllı adamı Samsunlularla buluştu

İlkadım Belediyesi, Dünya'nın en akıllı adamını Samsun'a getirdi.
15 Kasım 2014 - 19:52
Dünya'nın en akıllı adamı Samsunlularla buluştu.

İlkadım Belediyesi, Dünya'nın en akıllı adamını Samsun'a getirdi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen okuryazar buluşması etkinliğinin 2'incisi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.[gallery ids="15909,15910,15911"]

Dünyanın en akıllı adamı unvanına sahip yazar Erdal Demirkıran'ın gerçekleştirdiği kişisel gelişim semineri Samsunlular tarafından büyük beğeni topladı. Demirkıran, iki saat süresince ayakta konuşarak kendisini dinlemeye gelenlere özgüven ve motivasyon eğitimi verdi. Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta bulunduğu kalabalığa seslenen yazar Erdal Demirkıran Türk gençliğinde bulunan enerjinin hiçbir milletin gençliğinde olmadığını söyledi. Toplum olarak üstün ve kıvrak zekâya sahip bir millet olduğumuza dikkat çeken Demirkıran, günlük yaşantımızda her Türk'ün olay ve durumlara benzer tepkiler ve refleksler geliştirdiğini ifade etti.

Salonda bulunan gençlere yönelerek 'büyük düşünün' mesajı veren yazar Demirkıran, " Hedefleriniz daima büyük olsun. Küçük düşünmeyin. Avukatsanız, dünyanın en iyi avukatı olun. Doktorsanız,  hâkimseniz, savcıysanız, her neyseniz en iyisi olun. Dünyanın en iyisi olun. Büyük düşünün. Küçük hedefleriniz olmasın" diye konuştu.[gallery ids="15912,15913,15914,15915,15916"]

"Âşıksanız bireysel âşık olmayın" diyen Demirkıran, Ferhat ile Şirin ile Leyla ile Mecnun aşkının arasındaki aşkın farkını anlatarak gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Demirkıran aşkınız Leyla ile Mecnun gibi olup bireysel olmasın. Ferhat ile Şirin gibi aşık olun. Âşık olun ki, aşkınız için dağları delip şehre su getirin. Mecnun olup çöllere düşmeyin. Aşkınız bireysel olmasın. Toplumsal olsun. Topluma faydalı olsun.  Ölünce değil, öldükten sonrada hatırlanın. En iyisi olun. "diye konuştu.

Seminerin sonunda salondaki herkesin en iyi olmaya karar vererek ayağa kalkıp alkış tuttuğu program İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu’nun Erdal Demirkıran'a plaket takdimi ile son buldu.

Yazar Demirkıran program sonrası hayranlarına kitaplarını imzaladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum