İLİMİZDE MEVCUT BULUNAN HER KURUMUN BİR KARDEŞ OKULU OLACAK

İLİMİZDE MEVCUT BULUNAN HER KURUMUN BİR KARDEŞ OKULU OLACAK Vali İbrahim Şahin, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programına katıldı

İLİMİZDE MEVCUT BULUNAN HER KURUMUN BİR KARDEŞ OKULU OLACAK
24 Kasım 2014 - 18:33
İLİMİZDE MEVCUT BULUNAN HER KURUMUN BİR KARDEŞ OKULU OLACAK

Vali İbrahim Şahin, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin programda yaptığı konuşmada, '’Sayın Valim değerli konuklar; Öncelikle hepimizin öğretmenler gününü en içten duygularla kutlar selam ve saygılarımı sunarım. Şunu bilmenizi isterim ki, hem yaptığınız iş, hem harcadığınız emek her türlü kıymet ve takdirin üzerindedir.

Çok kıymetli meslektaşlarım; Bizler, eğitim öğretim işleriyle uğraşanlar, milletimizin hamurunu bıkmadan usanmadan her gün yeniden yoğuranlar, toplumumuzu her gün yeniden inşa eden insanlarız. Milletler sahip oldukları her türlü değeri, kıymeti, kültürü yani varoluş sebeplerini öğretmenleri vasıtasıyla gelecek kuşaklara aktarırlar. Öğretmenlerini, eğitim öğretim süreçlerini canlı ve değişken tutabilen toplumlar ancak geleceklerini doğru ve sağlam bir şekilde inşa edebilirler.

Değerli arkadaşlarım, çok zor bir coğrafyada var oluş mücadelesi verdiğimizi asla unutmayalım. Gerçekten de dünyanın en zorlu bölgelerinden birinde yaşamak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız. Ama engin tarihi birikimimiz, büyük devlet geleneğimiz, her daim canlı ve genç kalabilme yeteneğimiz sayesinde zorlukları aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu büyük sorunları aşmamızda, her gün yaklaşık 16 milyon çocuğumuzu ve gencimizi işleyen biz öğretmenlere de büyük görevler düşmektedir.

Daha derin ve üst bir akılla bakarsak geleceğin ellerimizde nasıl inşa edildiğini görebileceğiz. Bir harabede inşa edilmiş, 90 senelik genç ve küçük sayıdaki bir toplumdan, bu gün 80 milyonluk büyük bir toplum, güçlü bir Türkiye inşa edebildiysek bundaki en büyük katkılardan biri şüphesiz öğretmenlerimizdir.

Değerli meslektaşlarım, Başöğretmenimiz, aziz Mustafa Kemal’in de vurguladığı gibi ülke sizden “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller” beklemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle gününüzü tekrar kutlar, uzun, sağlıklı ve hayırlı bir ömür dilerim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in konuşmasının ardından programda aday öğretmenler adına Nermin Yıldırım ve emekli öğretmenler adına emekli öğretmen Ayşe Ayvaz birer konuşma yaptı.

Vali İbrahim Şahin programda yaptığı konuşmasında, ’’Bu gün çok önemli bir gün, Bildiğiniz gibi 24 Kasım Atatürk’ün Bakanlar Kurulu marifeti ile kendisine verilen ’Baş Öğretmenlik’ sıfatını kabul ettiği gündür. Ülkemizde 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyada eğitimi çözmüş ve eğitimle ilgili biz bu işi bitirdik diyen hiçbir ülke yok. Fakat bu işte çok önemli mesafeler alan ülkeler var. İstatistiklere baktığımızda ilimizde ilköğretimde sınıflaşma oranımız şu anda yüzde yüzdür. Bu konuda şu an hiçbir aksaklık ve eksikliğimiz yok. Orta öğretimde ise kısmen ihtiyaçlarımız var. Samsun eğitim alanında çok ciddi mesafeler alan bir şehir. Son yıllarda Türkiye de yeni okullar yapılarak bu konuda çok önemli mesafeler alındı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında ülke olarak hedefimiz dünyanın ekonomik açıdan gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında olmaktır. Samsun nüfus itibari ile Türkiye’de 16. sırada. Gönül arzu ediyor ki Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023 yılında Samsun olarak ilk on şehir arasında olalım. Samsun maalesef üniversiteye öğrenci yerleştirme oranında Türkiye’de şu an 36. sırada. Bu konuda mutlaka heyecanla çalışmalar yapılıp bu sıranın yukarılara taşınması gerekiyor.

Değerli öğretmenlerimiz, heyecan konusunda biraz kendimizi motive edersek gerçekten çok büyük şeyleri başaracağımızı inanıyorum. Biz bu günden itibaren Samsun’da ‘Kardeş Okul’ adını verdiğimiz yeni bir çalışma başlatıyoruz. İlimizde bulunan her bir kurum, bir okulu kardeş okul olarak seçecek ve o okulumuz tüm ihtiyaçları için yardımcı olacak. Özellikle ortaokul ve ana sınıfları konusunda çalışmalara katkı sağlayacak.

Biz okullarda çocuklarımıza eğitim-öğretim verirken bazen çok gereksiz bilgileri de veriyoruz. Hayata tutunma konusundaki bilgilerin çocuklara mutlaka verilmesi gerekiyor. Biz ve bizler milli eğitim marifeti ile Samsun’da trafik konusunda çocuklarımızı eğitmeliyiz. Bizim bir öz eleştiri yapıp, gerçekten öğrencilere verilmesi gereken derslerin daha çok hangi alanlarla ilgili olması gerektiği konusunda çalışma yapmamız gerekiyor.

Değerli öğretmenler, benim sizlerden önemli bir isteğimde sentetik uyuşturucuların zararları konusunda öğrencileri bilinçlendirerek bizlere yardımcı olmanız. Biz Samsun’da uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerimizle beraber bir seferberlik ilan ettik. Yapılan çalışmalar sonunda bu konuda önemli gelişmeler kaydedildi.

Atatürk’ün işaret ettiği  ’Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır’ vecizesi bizler için çok önemlidir. Bu çağda ciddi anlamda elimizden uçup giden bir genç nesil var. Bu bize ciddi anlamda problem oluşturuyor. Biz gençlerimize eğitim veremezsek, orta yaş gurubuna geçtiğimizde elimizde yetiştirebileceğimiz malzeme olmayacaktır.

Değerli öğretmenler, benim sizlere bir tavsiyem de yüksek lisans ve doktora konusunda çalışmalar yapmanızdır. Özellikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi güçlü ve büyük bir üniversitenin ilimizde olmasının avantajını da yakalayıp mutlaka yüksek lisans ve doktora konusunda çalışmalar yapın.

Ben bu güzel günde bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömür ve güzel günler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Vali Şahin konuşmasının ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Programda daha sonra emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ile ilimizde bulunan okullar arasında 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı dolayısı ile düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve anı yazma yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri, Vali İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Programın sonunda Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Öğretmen Marşı seslendirildi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum