İl İçi Atamalarda Sıralar Yeniden Çalıştırılmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Samsun İl Başkanı Murat Bahtiyar öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak sıra tayin sisteminin tekrar hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İl İçi Atamalarda Sıralar Yeniden Çalıştırılmalıdır
28 Temmuz 2020 - 12:28

Başkan Bahtiyar açıklamasında; 20 Temmuz itibariyle öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirme işlemleri başladı. il içi yer değiştirmeler öncesinde MEB paydaşlardan görüş almadan hizmet puanları ile ilgili değişiklik yapmıştır. Yapılan yönetmelik değişikliğinin bazı maddelerine Anadolu Eğitim Sendikası Genel Merkezi ve diğer sendikalar tarafından da dava açılmıştır. Mahkeme kararı beklenmeden yapılan değişikliklerin yer değiştirme işlemlerinde uygulanması mahkemenin MEB’in aleyhine verebileceği olası bir karar sonucunda yeni mağduriyetlere sebep olacaktır. MEB’den beklentimiz eğitim-öğretim hayatımızı ilgilendiren önemli kararlarda paydaşların görüşleri alınmalıdır.
İllerimizin çok büyük bir bölümünde il içinde yer değiştirebilmek çok zor iken bazı branşlarda ise neredeyse imkânsızdır. Yıllardır yer değiştirmeyen, hatta değiştiremeyeceğini düşündüğü için başvuru dahi yapmayan öğretmenlerimiz bulunmaktadır. MEB’e önerimiz, il içi yer değiştirmeleri rahatlatabilmek için geçmişte uygulanan sıra tayin sistemi tekrar hayata geçirilmeli ve yıl içinde boşalan kurumlar için sıralar çalıştırılmalıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum