İktidarlarının 18. Yılında Ancak Bizi Anlayabildiler!

Cumhurbaşkanı konferansı ile ilgili saadet partisi samsun il başkanı Temel Armutçu yaptığı basın açıklamasında; Dün, Cumhurbaşkanımızın video konferans yöntemiyle Tarabya'daki Huber Köşkü’nde yapılan kabine toplantı sonrası yaptığı açıklamaları pür dikkat dinledim.

İktidarlarının 18. Yılında Ancak Bizi Anlayabildiler!
07 Nisan 2020 - 15:35
▪︎Her şeyden önce, Coronavirus tedbirlerine yönelik alınan kararların, uygulanmasına ve takibine yönelik ciddiyeti görmeme çok mutlu oldum.
▪︎20 kuruşa mâl edilip, bir ara 3 ilâ 5 lira arasında bir bedelle satılan, tıbbi maskenin ücretsiz hâle getirilmesine çok memnun oldum.
▪︎İstanbul Yeşilköy ve Sancaktepe'ye, 45 günde faaliyete geçecek şekilde biner yataklı Sahra Hastanesi kurulacağına çok mutlu oldum.
▪︎"Biz Bize Yeteriz Türkiye'm" yardım kampanyasına 1,5 milyar lira bağış yapıldığını duyduğumda çok mutlu oldum.
▪︎Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan 1 milyon 320 bin vatandaşımızın temel ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerin yerine getirilmesine çok mutlu oldum.
▪︎Yevmiyeyle çalışan, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan veya hiçbir geliri olmayan vatandaşların Valilik veya Kaymakamlıklara telefonla veya e-devlet üzerinden başvuru yapmaları hâlinde taleplerinin karşılanacağına çok mutlu oldum.
▪︎Üretimin mutlaka sürdürülmesi gerektiği vurgusuna, çalışan her fabrikamızın üretmeye devam etmesini istemesine, çiftçilerimizin ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacağını ifade etmesine, üretimimizi, istihdamımızı, ihracatımızı, sanayimizi, ticaretimizi, altyapımızı güçlendirmek için daha çok çalışacağız demesine ise tabiri caizse mest oldum.
Çünkü bunlar, Saadet Partisi olarak bizim olması ve yapılması gerektiğini dile getirdiğimiz hususlardı. Ayrıca 17 yıldır "üretim ve imalat" diyen, "tarımımız elden gitmesin" diyen de bizdik. Ve maalesef iktidarlarının 18. yılında ancak bizi anlayabildiler.
Coronavirus'ün sebep vereceği ekonomik krizi ancak ve ancak üreterek ve 83 milyonun kardeş olmasıyla, birlik olmasıyla atlatabiliriz.
Konuşmanın içeriğinde yine bildik krediler ve ötelemeler vardı. Çalışma hayatına yönelik getirilmesi beklenilen af yerine, İnfaz Yasasında yapılacak düzenlemeyle cezaevinde yatan mahkûmlara getirilecek af anlatıldı.
Konuşmasının bir bölümünü, önceki gün yapmış olduğumuz basın açıklamamızda bizim de bahsettiğimiz, Tekâlif-î Millîye Emirlerine maddeleriyle birlikte ayırınca, "aynı kararları mı alıyorlar yoksa?" diye bir anlık da olsa düşündüm. Neyse ki sadece hatırlatma imiş.
Evet, muhterem arkadaşlar açıklamamızın basında da değindiğim gibi dün Ulusa seslenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 17 yılın sonunda ilk defa etkilenerek dinledim.
Ne bileyim, demek ki isteyince oluyormuş.
Söylemlerinin icraata dönüşmesi dileğiyle, Sağlıktan tarıma, Adaletten sanayiye bir devrim yaşarız inşallah...
Bu pandemi de motivasyon şart diyor. Sayın Başkana tekrardan Teşekkür ediyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum