İktidar, Seçim Yalanlarının Faturasını Milletimize Ödetiyor

TÜİK’in açıklandığı enflasyon verilerinin, Türkiye’nin gerçekleriyle hiçbir şekilde örtüşmediğini söyleyen CHP’li Murat Çan, “İktidar, seçim yalanlarının faturasını milletimize ödetiyor; TÜİK de buna çanak tutuyor” dedi.

İktidar, Seçim Yalanlarının Faturasını Milletimize Ödetiyor
03 Ağustos 2023 - 18:39
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verileri üzerinden iktidara ve uygulanan ekonomi politikalarına tepki gösterdi. Temmuz ayı enflasyonunu %9,49 olarak hesaplayan TÜİK’i ‘hayal Dünyası’nda yaşamakla eleştiren CHP’li Çan şunları kaydetti; “Sanki hükümet; motorine bir gecede %20 ÖTV zammı yapmadı! Başta Akaryakıt ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe her şeyin fiyatı son bir ay içinde sanki %50 artmadı! Şehirlerde toplu taşıma tarifelerine %50 ile %100 arasında değişen oranlarda zam gelmedi! Sanki vatandaşın cebinden bu paralar çıkmadı! Nasıl olur da devletin bir kurumu bu kadar aciz bir duruma nasıl düşürebilir?”
Vatandaştan Haraç Kesme Dönemi Başladı
İktidarın, geride kalan dönemde ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ palavrasıyla makroekonomik sistemin bütün dengelerini bozduğunu, ekonomiyi büyütmek yerine şişirdiğini ve son olarak da seçimi kazanmak için devletin tüm imkân ve kaynaklarını son kuruşuna kadar tükettiğini belirten CHP’li Çan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Seçim bitti, tulumbada su tükendi. Sonra koşa koşa dün ‘şerefsiz’ dedikleri Körfez ülkelerinin önünde, el pençe divan oldular, para istediler. Bu da çözüm olmayınca, Cumhurbaşkanına vergileri olağanüstü artırma yetkisi verme, bir ödeyenden bir daha MTV alma gibi, Anayasaya aykırı, haraç toplama düzenlemelerini, memur maaş zammıyla ambalajlayarak Meclis’ten geçirdiler. KDV, ÖTV, harçlar zam seli oldu milletin tepesine yıkıldı kaldı. Milletimize ne verdilerse, bir ayda hepsini misliyle geri aldılar. İktidar, seçim yalanlarının faturasını şimdi milletimize ödetiyor.”
Nitelikli Dolandırıcılık
Bir ay önce, eski yılsonu enflasyon hedefi üzerinden yapılan maaş artışlarına da dikkat çeken CHP’li Çan şunları söyledi; “Daha bir ay önce maaşlar arttırılırken, hesabı yüzde 22’lik eski enflasyon tahmini üzerinden yaptılar. Sonra yılsonu enflasyon hedefi güncellendi. Yani bu iktidar yılın ikinci yarısında enflasyon hedefi manipülasyonuyla, işçinin, memurun, emeklinin dul ve yetimin parasının üçte birine, deyim yerindeyse çöktü. Bu yapılan ‘nitelikli dolandırıcılık’ değil de nedir?”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum