HUZURUMUZ NEDEN YOK?

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mustafa Keskin, Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu

HUZURUMUZ NEDEN YOK?
11 Mart 2015 - 13:02
MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mustafa Keskin, Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Ülkede işsiz sayısının 6 milyonu aştığını belirten MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mustafa Keskin, “2014 yılında 200 bin esnaf dükkân açarken aynı yıl 113 bin esnaf kepenk kapatıyor, yaşanan ekonomik krizler sonrasında aileler buhran içerisinde, huzurumuzu yok ettiler.” dedi.

İşsizliğin gün geçtikçe arttığını ve insanların aldıkları asgari ücret ile artık geçinemediklerini belirten Keskin, “Kredi kullanan yaklaşık 15 milyon, aileleriyle beraber toplamda 60 milyonu aşan Vatandaşımız İhtiyaç kredisinde 26 bin TL, araç kredisinde 58 bin TL, konut kredisinde 93 bin TL ortalama borç ile insanlarımızın gelirleri ve gelecekleri yıllarca ipotek altına alınıyor 2014 yılsonu itibariyle 355 milyar TL’lik borç altında inim inim inliyor.” dedi.

Yaşanan bu ekonomik buhranlar neticesinde artık aileler içerisinde huzur kalmadığını, hırsızlık ve öldürme suçları sadece son yılda yüzde yüz arttığını vatandaşın ikametinde dahi can ve mal güvenliğinin kalmadığını belirten Keskin açıklamasının devamında;

“Toplumsal cinnet kritik eşikte patlamaya hazır bekliyor. Anneler çocuklarını, babalar eşlerini öldürüyor. Silahı eline alan katliam yapıyor. Kadın ve çocuğa karşı işlenen suçlar hızla artıyor. Hemen her gün bir kaç kadın ya tecavüze uğruyor ya da öldürülüyor. Katillerine iyi halden indirim veriliyor. Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar iniyor. Çocuk suçlu sayısı bir yılda iki katına çıkıyor.

Ülkemizdeki, halkımızdaki huzursuzluğun en önemli sebebi işsizliktir. İşsizlik, yoksulluk, yoksulluk geçinememek, geçinememek göç demektir. Bu durum aile yapımızın bozulmasına sebep olmaktır. Toplumun huzurunu bozmaktadır. Boşanmalar, aile içi şiddet, madde bağımlılığı artmıştır. Bu hal toplumu tehdit etmektedir. Verilere göre 6 milyon işsiz bulunmakta ve her işsiz ailenin evinde afet, felaket yaşanmaktadır. AKP iktidarı, 13 yıldır bu meseleye bir çözüm üretememiştir.

2000’li yıllara kadar eksikleriyle beraber süren üretimin yerini ithalata bırakmış, ithalat arttıkça da üretimin azalmış, üretim olmayınca, işyerleri, işyerleri olmayınca işsizliğe zemin oluşturmuştur.”

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mustafa Keskin sözlerini; “Ekonomi çökmüştür, dış politika iflas etmiştir, eğitim bozulmuştur, adalete güven kalmamıştır, özgürlüğümüz yoktur, anayasa ile güvence altına alınan düşünce özgürlüğü suç olmuştur, ayırımcılık, huzursuzluk, bunalım, cinnet ve şiddet artık insanları bıktırmıştır, usandırmıştır.

Vatandaşlarımız artık bu ekonomik çöküşe, bölünmeye ve iç savaşa götürülüşe, huzursuzluğa, haksızlığa, adaletsizliğe, israfa, susturulmaya dur diyecektir. Güçlü iradesini huzur için gösterecektir” diyerek tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum