Hurda Malzemeden Kamyonet Yaptı!...

Bağ ve bahçe işlerinde kullanmak amacıyla hurda malzemelerle kamyonet yapan 44 yaşındaki Mustafa Özsoy, “Araç yaklaşık bir ton yük taşıyabiliyor, 80-90 kilometre hız yapabiliyor ”dedi.

Hurda Malzemeden Kamyonet Yaptı!...
25 Mayıs 2020 - 22:35 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 00:29
 Kocaeli’nde bir lastik fabrikasında işçi olarak çalıştığını belirten 44 yaşındaki Mustafa Özsoy,“6 ayda tasarladığı bağ ve bahçe işlerinde kullanmak amacıyla hurda malzemelerle yaklaşık 500 kilogramlık tek kabinli kamyoneti 10 günde yaptım. Kamyonet ile Gölcük ilçesindeki bağında işlerimi kolaylıkla yapabiliyorum. Tasarladığım araçla çevresindekilerin takdirini topluyorum. 30 metrekarelik atölyesinde yaptığım kamyonetinde, hız sabitleme ve koldan çalışma özellikleri de bulunuyor” dedi.
Birçok Malzemeye Para Vermedim
Aracın tasarımının kendisine ait olduğunu, elektrik tesisatı ile montajını da kendisinin yaptığını ifade eden Mustafa Özsoy, “İşimden arta kalan zamanlarda 10 günde böyle bir araç ortaya çıkardım. Birçok malzemeye para vermediğim ve işçiliğini ben yaptığım için araç yaklaşık 3 bin 500 liraya mal oldu. Araç yaklaşık 45 derecelik eğimlerden çıkabiliyor, birçok ihtiyacımızı da görüyor. Aracı yaparken matkap tezgâhı, kaynak ve taşlama motoru kullandım. Son derece rahat ve kullanışlı bir araç. Yaklaşık bir ton yük taşıyabiliyor, 80-90 kilometre hız yapabiliyor. Araçta bir otomobilin motorunu kullandım. Geri kalan parçaları da topladığım hurdalardan oluşuyor. Şu an araca bir isim koymadım ama bundan sonraki hedefim bu aracın denizde gidenini yapmak. Zaten kafamda da planladım. İnşallah burada yaptığım araçla Gölcük'ten Körfez ilçesine geçmeyi düşünüyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum