Her Zaman Onur Kaynağımız Olmuştur

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Gazilerimiz, kahramanlığın parlayan birer yıldızı olmakla beraber, vatan, millet ve bayrak aşkımızın da yılmaz birer muhafızıdır” dedi.

Her Zaman Onur Kaynağımız Olmuştur
18 Eylül 2022 - 08:19 - Güncelleme: 18 Eylül 2022 - 21:29
Anadolu'nun kapılarını açan, üç kıta yedi düvelde hâkimiyet kurduran, Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Atalarımızdan bizlere yadigar olan gaza anlayışının bir eseri olarak şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle dolu olduğunu hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Şehitlik nasıl ki vatan uğruna can vermeyi canına minnet saymaksa, Gazilik de, toprağa düşmeyi murat edinmiş fedakâr yüreklerin anıtlaşmış halidir. Gazilik, bu bağlamda yerine getirilmiş kutsi bir görev ve aynı zamanda milletimizin paha biçilemez değerlerinden birisidir ”dedi.
Gazilik Şereflerin En Yücesidir
Geçmişi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu olan Türk milletinin, tarihin her döneminde şehadeti göze almış  ve  gaziliği ise, kader bellemiş bir millet olduğunu dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Bilindiği üzere ecdadımızdan bize kadar ulaşmış bulunan ‘Gazamız Mübarek Olsun’ diye bir niyaz vardır. Bu dua aslında bereketi ve dolayısıyla da kazançlı çıkmayı ifade eder. Yani bizim milletimiz öyle asil, öyle cesur ve öyle muazzez bir millettir ki; Allah yolunda, vatan, bayrak ve millet uğrunda can vermeyi yahut can vermeye talip olmayı her daim bereket bilmiş ve çok büyük bir manevi kazanç kabul etmiştir. Çünkü Şehitlik makamı da, Gazilik makamı da bizler için payelerin en büyüğü ve şereflerin en yücesidir. Dolayısıyla uğruna Şehit düşmeyi ya da Gazi olmayı peşinen kabul etmiş olan bu milletin toprağına, istiklal ve istikbaline göz dikmek; bir kere en büyük deliliktir ve başlı başına akıl tutulmasıdır. Kaldı ki, bunu en iyi bilen de, yine geçmişte aklını aldıklarımızdır” diye konuştu.
Hepimiz İçin Milli Bir Vazifedir
19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmiş, 19 Eylül günü de gaziler günü olarak kabul edildiğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “ Ülkemizin topraklarını korumak ve savunmak adına, üstün bir cesaret örneği göstererek en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur. Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakarlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesine ulaşarak bu nişanı bir ömür boyu gururla taşımış gazilerimizin, değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün aramızda olmayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de aynı duygularla minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum