Her Hayvan Türü İçin Sorun Varsa Çözüm Vetlab

En geniş analiz kapsamına sahip hayvan teşhis laboratuvarı vetlab Ankara’da da hizmete açıldı.

Her Hayvan Türü İçin Sorun Varsa Çözüm Vetlab
13 Aralık 2023 - 11:03
İster evcil ister çiftlik hayvanı olsun, her tür hayvan hastalıkları için doğru ve hızlı laboratuvar tanı merkezi olan VETLAB, İstanbul’da kuruldu. Prof. Dr. Seçkin Serdar Arun ve Prof. Dr. Özge Özgen Arun’un kurduğu VETLAB, İstanbul ve yeni açılan Ankara laboratuvarlarının yetkin ekipleriyle her hayvan türü için tahliller, tanı ve testler alanında Avrupa standartlarında hizmet veriyor.
Tüm gerekli alt yapı ve teçhizatlarını, alanında uzman ekibini hazırlayarak 2003 yılında Türkiye’nin ilk “özel veteriner patoloji laboratuvarı” ruhsatını alan VETLAB, sürekli olarak analiz yetki kapsamını genişletti. Ve ‘tüm analiz kapsamlarında ruhsatlanmış ilk ve tek özel veteriner teşhis laboratuvarı oldu. Hayvan rahatsızlıklarının ve hastalıklarının analizleri konusunda uzmanlaşan VETLAB’ın bünyesinde Patoloji, Biyokimya, Hematoloji, Mikrobiyoloji, Parazitoloji ana alanlarında çok sayıda analiz yapılmaktadır. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Veteriner Laboratuvar Ruhsatı olan laboratuvar, ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler Standartı isterleri doğrultusunda TURKAK tarafından akredite edilmiştir.
Hayvan Analizleri Konusunda Hızlı Ve Güvenilir Teşhis
Kısa süre önce Ankara’da yeni bir laboratuvar açan VETLAB’ın kurucusu Prof. Dr. Seçkin Serdar Arun nasıl bir amaç uğruna çalıştıklarını, uzman kadrosuyla nasıl sürekli gelişen ve iyileşen bir yapılanma içinde olduklarını, laboratuvarın hizmet kapsamını ve Ankara’daki yapılanmalarını anlattı.
İstanbul Üniversitesi’nden emekli Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Arun, VETLAB’ın tüm veteriner hekimler tarafından bilinen ve güvenle başvurulan bir laboratuvar olduğunu belirterek şunları söyledi; ‘’Laboratuvarımız hayvan hastalıkları konusunda en doğru ve güvenilir analizleri yapmak hedefiyle kuruldu. Faaliyetlerimizi sürdürürken uzman veteriner hekimlerimiz yetkin teknik personelimiz, hassas cihazlar ve hayvan türüne göre spesifik analizler ile hizmet anlayışı esastır. Kadronun profesyonel olmasının en az cihazların kalitesi kadar önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü cihazlardan çıkan sonuçların değerlendirilmesi onu analiz eden uzmanın yetkinliğine bağlıdır. Hayvan analizleri insan analizlerinden farklıdır. Referans değerler, birçok doku ve sıvının biyolojik özelliği hayvan türlerinde farklılık gösterebilir. Özetle hangi hayvandan alınan örnekte hangi analizlerin yapılacağı ve çıkan sonuçların nasıl değerlendirileceği ancak uzman veteriner hekimler ve tecrübeli teknik personel tarafından yapılmalıdır. Biz VETLAB ailesi olarak güçlü kadromuzla bu alanda tek ve en iyi hizmeti verdiğimize inanıyoruz. Hizmet kapsamımız sadece kedi ya da köpek gibi evcil hayvanlarla sınırlı da değil. Evlerde beslenen kuşlar, hamsterlar hatta yılanlardan çiftlikteki koyunlardan, kazlardan, ineklerden yarış atlarına kadar her türlü canlının örnekleri üzerinde gereken tahlilleri yaparak tanı ve tedavi için en doğru sonucu bulan uzman ekiplerimiz var. En son teknoloji ürünü cihazlarımızla, Avrupa standartlarında uyguladığımız tahlillerle, en doğru veriyi elde edip analizini sağlıyoruz. Türkiye’de bu düzeyde ve kalitede, geniş hayvan türü yelpazesinde sağlanmayan bir hizmeti sunuyoruz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum