HEM'DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Canik İlçesindeki Devgeriş Mahallesinde Canik Belediyesi tarafından yaptırılan Mümine Hanım konağında 2018 -2019 yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi

HEM'DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
01 Temmuz 2019 - 15:01
Canik İlçesindeki Devgeriş Mahallesinde Canik Belediyesi tarafından yaptırılan Mümine Hanım konağında 2018 -2019 yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Sergi açılışına, Devgeriş Mahallesi Muhtarı Necip Ölmez, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Canik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gamze Güven, Öğretmenler ve kursiyerler, mahalle sakinleri katıldı.
HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN GÖREVİ BÜYÜK
Sergide özellikle geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ürünler çok dikkat çektiğini dile getiren Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Özkan,“ Kadın emeğinin her geçen gün daha görünür olmasından mutluluk duyuyorum. Kadının dünyanın değişimine geleceğin oluşumuna en büyük katkısı var. Halk Eğitim Merkezlerinin yurt genelinde gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırtılmasında önemli görevler üstlenmektedir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, Eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, Bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, Kültürel eserlerimizi korumak adına yaşatmak, yaygınlaştırmanın kursların en önemli özelliği olması gerektiğini ve bu yönünde kursların açılmasına öncelik verilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Bunun bir örneğinin de bugün Devgeriş Mahallemizde görmekten ziyadesiyle mutlu oldum, Tüm emek verenlere ve Canik Belediyesinin başkan, yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Köksal ÖNER

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum