HAYATA DAHA GÜVENLE BAKACAKLAR

Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Müdürlüğümüz ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde Emrullah Efendi Ortaokulunda açmış olduğu Sıhhi Tesisatçı Kursu 'da sona yaklaşı

HAYATA DAHA GÜVENLE BAKACAKLAR
04 Kasım 2015 - 21:51
Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Müdürlüğümüz ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde Emrullah Efendi Ortaokulunda açmış olduğu Sıhhi Tesisatçı Kursu 'da sona yaklaşıldı ve acılan bu kursların sonucunda roman gençler hayata daha güvenle bakacaklar” dedi.
Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Öğreticiliğini Mustafa Kemal Hatiboğlu’nun yaptığı ve Yavuz Selim Mahallesinde ikamet etmekte olan roman gençlerin meslek edinmelerini sağlamaya yönelik bu kursta gençlerin çok başarılı bir şekilde tesisatçılık mesleğini öğrendiklerini, yaptıkları uygulama çalışmalarından anlaşılmaktadır” dedi.

[gallery ids="37574,37573,37576"]
KURSUMUZ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMIŞTIR
576 saat süresi olan sıhhi tesisatçı kursu 15 Haziran 2015 tarihinde başlamış olup 4 Kasım 2015 sona ereceğini belirten Müdür  Güleroğlu,” yaklaşık beş aydır devam eden kursta sona gelinmiştir. Kurs 20 kursiyerin katılımıyla başlamış olup, 10 genç kardeşimiz  başarılı bir şekilde tamamlamıştır. İş Kur’ un desteği ile daha önce de Yavuz Selim ve 200 Evler mahallelerinde yaşamakta olan vatandaşlarımıza yönelik Hasta Yaşlı Bakımı, Çocuk Bakımı, Kuaförlük, Ev ve Kurum Temizliği, Boyacı, Davulcu Eğitimi, Zurnacı gibi çok sayıda kurs açtıklarını ve 400 e yakın kadın/erkek roman vatandaşımızın meslek sahibi olmalarını sağladık” Bu hususta en büyük destekçimiz Samsun Çalışma ve İş Kurumu müdürlüğü ve yetkilileri olmuştur. Biz duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz, diye konuştu.
ÖĞRENDİKLERİNİ KANITLAMIŞ OLDUKLARINI GÖRÜYORUM
Bu kurslarda kursiyerlere İş kur Müdürlüğümüz tarafından günlük harçlık verilip, ayrıca iş kazası sigortaları yapılmıştır. Şu anda Roman vatandaşlarımız için "saç bakımı ve yapımı", "keman kursu" ve " mehter kursu" lamımız  Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüzün işbirliğinde açıldığını ve devam etmekte olduğunu vurgulayan İş kur yetkilisi şef Leyla Çelik, kursun başarılı bir şekilde tamamlanmak üzere ve kursa katılan gençlerin uygulamalarda yaptıkları çalışmalarla tesisatçılık mesleğini öğrendiklerini kanıtlamış olduklarını görüyorum. Tesisatçı kursuna katılan gençler de çok memnun olduklarını söylüyorlar. Bir meslek sahibi olmaktan dolayı da hayata daha güvenle bakabileceklerini ifade ettiler” dedi.

Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum