Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz Projelerini Açıkladı!...

Cumhur İttifakı Ak parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, İftar programından sonra yeni dönemde yapacağı projelerin tanıtımını yaptı. İkiz, “Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız iş, ilçemizi ekonomik olarak ayağa kaldırılması olacaktır. Bunun için önceliğimiz Havza OSB’de işlerin hızlandırılması ve termal turizm yatırımları olacaktır” dedi.

Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz Projelerini Açıkladı!...
20 Mart 2024 - 11:25
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, Lider Düğün ve Organizasyon Tesislerinde düzenlenen muhteşem bir organizasyon ile yeni dönemde yapacağı projelerini anlattı. İftar ve proje tanıtımına Ak Parti Genel Başkan Yarımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
İftar yemeği sonrası yapılan konuşmalarda Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı ile MHP İlçe Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel yaptıkları konuşmalarda, Cumhur İttifakı olarak, seçimlere çok iyi organize olduklarını ve ittifakın ilçede yüzde 75 civarında oy almayı hedeflediklerini söylediler.
Havza’yı 100 Bin Nüfusa Göre Planlayacağız
Sonrasında Murat İkiz, proje tanıtımını yaptı. İkiz, “2004-2019 yılları arasında 15 yıl belediye başkanı olarak görev yaptım. O dönemde yaptığımız çalışmalar ile ilçenin alt yapı ve su sorunlarını kökten çözüme kavuşturduk. OSB ile ilgili çalışmalara başladık ve termal yatırımlar için girişimlerimizi faaliyete geçirme imkânı bulduk. Sonra bir dönem siyasete ara vererek birazda dışarıdan ilçenin sorunlarını gözlemleme fırsatım oldu. İlçemize bağlı 81 tane kırsal mahallemiz var. Ben bir ay içerisinde bu mahallelerimizi tek tek ziyaret ettim, vatandaşlarımızı birebir dinledim, istek ve temennilerinin tek tek not ettim. Bizim en temel sorunumuz işsizlik. İlçemiz çok fazla göç veriyor. Köylerimiz boşalıyor ve gençlerimiz gurbet ellerde ailelerine hasret kalıyor. Dedeler, nineler torunlarından uzak kalıyor. İlçemizin yaşlı nüfusu artarken, genç nüfusumuz azalıyor. Bunu çözmenin tek yolu var. İlçemizi ekonomik olarak büyüteceğiz. Yeni iş sahaları açacağız. İlçesinde iş imkânı bulan gençlerimiz neden gurbete gitsin? Şuan ilçe nüfusumuz 40 binlere kadar düştü. Biz gerek Havza OSB’de, gerekse termal tesislerde yapacağımız yatırımlarla ilçemize tersine göçü başlatacak ve bir süre sonra göreceğiz ki nüfusumuz 80 binlere çıkacak. Bizde ilçemizi bu süreçte 100 bin nüfusa göre planlayacağız ve ona göre imar uygulamaları yaparak yeni konut alanları oluşturacağız” dedi.
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av Murat İkiz, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerden sonra göreve geldiğinde yapacağı projeleri tek tek şu şekilde anlattı;
Havza Organize Sanayi Bölgesi
Yıllardır hayalini kurduğumuz Havza OSB'de nihayet fabrikaların bacaları tütmeye, insanlarımıza iş ve aş kapısı olmaya başladı. Yılsonuna kadar faaliyete geçecek 8 fabrika ile toplamda 20 fabrikaya ulaşmış olacağız. Tüm planlamalarımızı yaptık, önümüzdeki beş yıl içerisinde toplam 20 fabrika daha faaliyete geçecek ve burada toplam 15 bin insanımız iş sahibi olacak. Havza artık göç veren değil göç alan bir şehir olacak. OSB ile hep birlikte zenginleşeceğiz.
Termal Turizmin Başkenti Olacağız
Bölgenin en önemli termal suyuna sahip ilçemiz termal turizmde de bölgenin zirvesine ulaşacak. Halen kaba inşaatı devam eden 1500 yatak kapasiteli Hattuşa Termal Tatil Köyü Tesisleri yılsonu itibariyle faaliyete geçecek. Artık termal turizmde bende varım diyen ilçemize her yıl 5 yıldızlı termal otel kazandıracağız. Termal Turizm ile Havza göç veren değil, göç alan şehir olacak. Termal Oteller ile hep birlikte zenginleşeceğiz.
Yollar, Caddeler ve Parklar İle Yaşam Daha da Güzelleşecek
Havza ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizdeki yollarımız tekrar gözden geçirilecek. Yol, su ve kanalizasyon sorunu kökten çözülecek. Yeni yol ve parklar ile insanlarımızın yaşam kaliteleri artırılacak, çocuklarımız mahallelerinde sağlıklı ortamlarda doyasıya koşarak oynayacakları parklara kavuşacak.
Kevser Parkı Çevre Düzenlemesi
Önceki dönemde hizmete aldığımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen 'Akıllı Park' ödüllü Kevser Parkımızı daha da genişleteceğiz. Çevrede yapacağımız çalışmalar ile burasını Karadeniz'in Sultan Ahmet Meydanı haline getireceğiz.
Tersakan Çayı ve Hacı Osman Deresi Islah Çalışması
Tersakan Çayı ve Hacı Osman Deresinde sel baskınlarına karşı ıslah çalışması yapılacak. Hacı Osman Deresi üzerinde bulunan iş yerlerini kaldıracak ve burada ıslah çalışmasını hemen başlatacağız. Burada bulunan işyerleri için çok modern işyerleri yaparak esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok daha güzel imkânlar sunacağız.
Mehmetçik Meydanı Düzenleme ve Oto Park
Resmi törenlerin yapıldığı Mehmetçik Meydanı yeni yapılacak düzenleme ile Milli Mücadelenin en önemli şehri olan Havzamıza yakışacak bir konuma gelecek.  Meydanın altına oto park yapılarak hem şehir merkezindeki park sorunu çözülecek, hem de üzerinde yapacağımız çevre düzenlemesi ile Mehmetçik Parkı çok güzel bir yaşam alanına kavuşacak.
Kılavuz Ormanı Millet Bahçesi
İlçemizin oksijen deposu 170 dönümlük Kılavuz Ormanı'nda yapacağımız düzenleme ile burasını millet bahçesi haline getireceğiz. Burada mesire alanları, oto park, sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları, seyir terası, çocuk oyun alanları ve kamelyalar olacak.
Yeni İmar Alanları ve Toki İşbirliği İle Konutlar
İlçemizin farklı bölgelerinde yeni imar alanları oluşturarak TOKİ ile işbirliğine giderek, vatandaşlarımıza çok daha uygun şartlarda konutlar yapacağız.
Kaplıcalar Bölgesi Dönüşüm Projesi
Havzamızı termal turizm ile ihya edeceğiz. Bunun için öncelikle kaplıcalar bölgesini turizme hitap edecek şekilde dönüştüreceğiz. Bölgenin tarihsel yapısına uygun bir çalışma ile burasını Havza'nın en önemli yaşam merkezi haline kavuşturacağız.
Galericiler ve Otomobilciler Sitesi
İç Anadolu ile Karadeniz'in en önemli geçiş noktasında buluna ilçemizde galerici esnafımızı daha güzel imkânlara kavuşturmak için seçimlerden sonra kollarımızı sıvıyoruz. Kuracağımız Galericiler ve Otomobilciler Sitesi ile esnaflarımız ticaretlerini çok daha modern bir ortamda yapacaklardır.
Çiftçilerimize Tarımsal Destek
Çiftçilerimize yönelik başta fide ve tohum desteği olmak üzere, tarımsal alanda her zaman üreticilerimize yardımlar yapacağız. Çiftçimiz üretecek, biz destekleyeceğiz, hep birlikte üretip zenginleşeceğiz.
Kreş ve Anaokulları Açacağız
Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan bölgelerde kreş ve anaokulları açacağız. Buralarda çocuklarımız çok daha sağlıklı ortamlarda eğitim alırken Halk Eğitim Merkezlerimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak istihdamda katkı sağlamış olacağız.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum