Reklam
Reklam
Reklam

Hastaların Ücretsiz Hizmet Alabileceği Temiz Hastaneler Oluşturulmalı

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, koronavirüs salgını nedeniyle kamu hastanelerinin tam teşekküllü hizmet veremediğini, birçok hastanın özel hastanelerde şifa aramak zorunda kaldığını belirterek, “Acil ameliyat olması gereken hastalar için koronavirüs hastalarının alınmadığı Temiz Hastaneler oluşturulmalı” önerisinde bulundu.

Reklam
Hastaların Ücretsiz Hizmet Alabileceği Temiz Hastaneler Oluşturulmalı
05 Aralık 2020 - 16:44
Reklam
Sağlık Bakanlığı randevu sistemi (MHRS) üzerinden kamu hastanelerinde muayene olmak için randevu alan hastaların koronavirüs salgını nedeniyle muayene olamadığını belirten Başkan Togan Demircan, aralarında acil tedavi ve ameliyat olması gereken hastaların da mağdur olduğunu söyledi. Maddi durumu iyi olan hastaların özel hastanelere başvurup tedavi olduğunu, kalanının ise mağdur olduğunu ifade eden Demircan, “Acil olarak kamu hastanelerinde tedavi olma şansı bulamayan hastaların şifa bulabileceği Temiz Hastaneler oluşturulmalıdır. Geçtiğimiz günlerde İzmirli bir sağlıkçı yakını, kent merkezinde ameliyat olacağı bir kamu hastanesi bulamamıştır. Korona virüs vaka sayılarının artması nedeniyle birçok ilimizde neredeyse tüm hastaneler pandemi hastanesi olmuştur. Bu yüzden hekim arkadaşlarımız MHRS randevu sistemi üzerinden randevu alan hastalarına, kronik hastalıkları bulunan ve acil ameliyat olması gereken hastalarının tedavilerini yapmakta güçlük çekmektedirler. Sağlık Bakanlığı artan vaka sayılarını göz önüne alarak temiz hastaneler planlamalıydı. Zaman zaman hasta yakınları tarafından özellikle ameliyat olabilmek için tarafımızdan da destek istenilmekte fakat maalesef elektif vaka olmaları nedeniyle zorunlu olarak hastalar bekletilmektedir. Demokratik Sağlık Sen olarak halkımızın sağlık hizmetinden eksiksiz olarak faydalanması için Temiz Hastaneler oluşturulmalıdır. Bu hastanelere kovidli hasta alınmamalı, acil olarak tedaviye ihtiyacı olan hastalarımız tedavi edilmelidir” dedi.
Özel Hastaneler Fahiş Zam Yaptı!!!
Yapılacak düzenlemeye Türkiye’nin dört bir yanında örgütlü olan Demokratik Sağlık Sen yönetimi ve teşkilatlarında gereken desteği vermeye hazır olduğunun altını çizen Demircan, “Buna karşın birkaç gün önce özel hastanelerin yatak sayıları artırıldı. Ve maalesef parası olan vatandaş özel hastanelere yönelmeye başladı. Özel hastaneler de fırsat bu fırsat mantığı ile üç liralık ameliyatı, otuz liraya yapmaya başladı. Sağlık Bakanlığının acil hastalar, kronik hastalıklar başta olmak üzere hizmet verebilecek temiz hastane oluşturarak vatandaşını koruma altına almalı, özel hastanelerin denetimlerini de sağlamalıdır. Sağlık Bakanlığı korona günlerinin fırsat günleri olmasının önüne ivedi bir şekilde geçilmelidir” diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum