Harekâtların En Büyüğü İdi

Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Gara, Kürtçe ismiyle Garê bölgesi Kuzey Irak'ın dağlık bölgesine verilen isimdir.

Harekâtların En Büyüğü İdi
21 Şubat 2021 - 21:45
Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Bu bölgenin en yüksek noktalarından birinde Saddam ın kendisi için bir saray yaptırdığını 1997 yılında yapılan Çekiç Harekâtından hatırlıyorum. Kara ve hava kuvvetleri ile müşterek olarak yapılan bu harekat bugüne kadar yapılan harekatların en büyüğü idi” dedi.
O zaman yaklaşık bir ay kadar bölgede kalınmış daha sonra bu bölgeden çekildiğini hatırlatan Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,“  Bu ve benzeri büyük çaplı operasyonlar genelde örgüt tarafından erken haber alındığından örgüt bölgeyi birtakım küçük unsurlar hariç boşaltmış,  birlikler bölgeden çekilince örgüt bölgeyi yeniden doldurmuştur. Gara bölgesine hatırladığım kadarıyla o zamandan günümüze kadar herhangi bir operasyon yapılmamıştır” dedi.
Kartal 2’inci Harekâtının Başladığını Duyurdu!
Bölgenin Örgütün ana karargâhı ve üs bölgesi olan Kandil ile Sincar - Suriye kuzeyi arasında bir bölgede olmasında önemini artırmakta olduğunu vurgulayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,“ Millî Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 10 Şubat gecesi saat 02.55'te Gara Bölgesi'nde PKK'ya karşı Pençe Kartal 2’inci Harekâtının başladığını duyurdu. Gara bölgesine başlatılan Pençe Kartal-2 ‘inici harekâtında harekâtın başında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda üç asker şehit oldu ve üç asker yaralandı. Harekâtın üçüncü gününde çok korunaklı özel olarak hazırlanmış bir mağarada PKK'nın rehin aldığı “Rehine” yerine “kaçırılan”, “vatandaş” yerine” Asker, polis sivil 13 Türk vatandaşlarımız” cenazelerine ulaşıldı. Teslim olan iki teröristin ifadesine, telsiz dinlemelerine ve elde edilen diğer verilere bağlı olarak 16 Şubat 2021 günü Sayın Milli Savunma ve İçişleri Bakanının TBMM’de verdikleri bilgiye göre operasyonun başlangıcında henüz bölge Hava kuvvetleri ve SİHA’larla ateş altında iken sözde mağara sorumlusu kod adı Sorej olan terörist tarafından hava hücum harekâtının başlangıcında; başlarına birer kurşun sıkılarak ellerinde bulunan13 vatandaşımız şehit edilmiştir” diye konuştu.
Tüm Unsurlar Da Büyük Ölçüde Temizlenmiştir
Yapılan açıklamalardan bu vatandaşlarımızın kurtarılması için bugüne kadar her türlü girişimin yapıldığı anlaşıldığını işaret eden Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Bu harekâtla, bölgeye yerleşen, yeniden yapılanmaya çalışan ve bir şekilde hudutlarımıza, güvenlik güçlerimize ve halkımıza saldırı hazırlığında bulunan tüm unsurlar da büyük ölçüde temizlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın kendisini çok emniyette hissettiği Gara'da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK'ya ağır zayiat verdirmiştir. Terör örgütü dün olduğu kadar bundan sonra da kendini artık burada rahat hissedemeyecektir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Hiçbir şehidimizin bugüne kadar kanı yerde bırakılmadı, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Harekât sırasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, başsağlığı diliyorum” sekinde konuştu.
Destekçilerine Verilecek En Etkili Cevap Olacaktır
Operasyon sonucunda başta ABD ve AB üyesi ülkelerinin saptırma girişimleri yapılan sert açıklamalarla önlendiğini anımsatan Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ABD büyükelçisi ve askeri ateşesine elde edilen deliller, otopsi sonuçları gösterilmiş ve ardından ABD de şehitlerin sorumlusunun PKK terör örgütü olduğu açıklamasını yapmak zorunda kalmıştır. Şehitlerimiz için Millet olarak, şüphesiz hepimiz çok üzgünüz. Fakat şehitlerimiz PKK/YPG ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede bizi yılgınlığa düşürmemeli bilakis kararlılığımızı artırmalıdır. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde şehit olmaktan kaçınmayacak milyonların olduğunu haykırmak, örgüte ve onun destekçilerine verilecek en etkili cevap olacaktır. Sonuç olarak, Şehitlerimizin sorumlusu PKK/YPG Terör örgütü, Onun baş destekçisi HDP ve en büyük destekçisi bu örgütü koruyup kollayan, eğiten, donatan ABD dir. Verilecek en iyi cevap, Suriye’de ABD’nin korumasındaki PKK/YPG unsurlarını vurmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum