Hancıoğlu'ndan Kurupelit İhalesi Tepkisi!...

Hata bir defa yapılır; aynı hata tekrarlanırsa bunun adı ‘kasıt’tır.

Hancıoğlu'ndan Kurupelit İhalesi Tepkisi!...
25 Eylül 2020 - 14:55
Atakum’daki Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasına yönelik olarak başlatılan ihale sürecine tepki gösteren CHP’li Neslihan Hancıoğlu “limana dolgu yapmak, Kurupelit katliamını katmerler” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 12 Ekim’de gerçekleştirilecek ihale ile dolgu süreci resmen başlatılacak olan Kurupelit Yat Limanı’nda incelemeler yaptı, buradaki vatandaşlar ve esnafla süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Liman inşa edilirken bilim insanlarının yaptığı uyarıların ve ilgili meslek kuruluşlarının itirazlarının dikkate alınmadığını, doğa dinamiklerinin göz ardı edildiğini, büyük mühendislik hataları yapıldığını ve bu nedenle de limanın amaca hizmet edemez hale geldiğini ifade eden Hancıoğlu “şimdi yine aynı yaklaşımla limana dolgu yapılması planlanıyor. Yanlış, bir defa yapıldığında ‘hata’ olarak kabul edilebilir; ancak tekrarlanırsa bunun adı ‘kasıt’tır” diye konuştu.
Başka Seçenekler Varken Dolu Yapmak Katliam Olur
Yapılacak yatırımlarda bilim insanları ve ilgili meslek odalarının görüş ve değerlendirmelerinin dikkate alınması, halkın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına saygı duyularak hareket edilmesi ve millete ait kaynakların verimli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Hancıoğlu şöyle devam etti; “Akıldan ve bilimden yoksun projelerle Kurupelit katledildi. Şimdi aynı zihniyet, yine bütün uyarıları görmezden gelerek bildiğini okumaya çalışıyor. Oysa bilim insanları, meslek kuruluşları ‘Limana dolgu yapmak, Kurupelit katliamını katmerler’ diyor ve dolgudan başka seçeneklerin de var olduğu uyarısını yapıyor. Yapılan her yanlış işin bedelini, yıkımın faturasını vatandaşımız ödüyor. Rant hırsı, talan aşkı, müsriflik… Nasıl nitelerseniz niteleyin; yapılan bu iş vicdansızlıktır! Samsun'u yağmalanacak bir yer, Samsunluları iliği-kemiği sömürülecek insanlar gibi gören zihniyete meydanı asla boş bırakmayacağız.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum