Halkımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli

Bafra’da gerçekleştirilen maske denetimine katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, HES kodu uygulamasının çok önemli olduğunu, bunu herkesin uygulaması gerektiğini söyledi.

Halkımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli
10 Eylül 2020 - 23:10
Şehir merkezinde esnaflara ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen maske denetiminde, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bafra ilçemizdeki esnaf ve vatandaşlar maske kullanımında gösterdikleri hassasiyet dolayısı teşekkür ediyorum” dedi.
Her Konuda İlçe Halkını Bilgilendirdiler
Vali Zülkif Dağlı ve beraberinde denetime katılan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Özer ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, esnafları maske, mesafe ve temizlik kuralları konusunda bilgilendirdi. İl Sağlık Müdürü Oruç, denetimde esnafların ve vatandaşların korona virüse karşı alması gereken tedbirleri detaylı olarak anlattı.
Bu Hastalığı Başımızdan Def Edeceğiz
Ülke genelinde koronavirüs ilgili,  denetimlerin yapıldığını anımsatan Vali Zülkif Dağlı, “Biz de Bafra ilçemize geldik, burada denetimlerimizi yapıyoruz. Genel olarak baktığımızda esnafımızın kurallara uyduğunu, Bafra’da aşağı yukarı kuralların oturduğunu görüyorum. Bu durum gerçekten memnuniyet verici. 1 buçuk saattir buradayız, vatandaşımızda maskelerin takıldığını gözlemliyorum. Fiziksel mesafeye biraz daha uyacağız. Hijyen kurallarına da daha fazla riayet edersek bu hastalıktan kurtulmuş olacağız. Tabii, şu anda daha kötü durumlara düşmemek adına bu çalışmalarımızı 1 hafta boyunca çok etkin bir şekilde denetimlerimizi yapacağız ”şeklinde konuştu. 
HES Kodu Uygulaması Son Derece Önemli
Bu gibi uygulamaları tüm ilçeler genelinde yapacaklarını vurgulayan Vali Zülkif Dağlı, “Esnafımızdan ve vatandaşımızdan beklentimiz ev haricinde dışarı maskesiz çıkmasınlar, fiziksel mesafeye ve hijyen kurallarına uysunlar. Kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerinde HES kodu uygulamamız var. Bu mutlaka uygulanacak. HES kodu uygulaması son derece önemli. Hatta biz de kaymakamlığa girerken HES kodumuzu göstermek suretiyle içeri girdik. Bunu herkes uygulayacak. Bir an önce bu hastalığı başımızdan def edeceğiz” diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum