HALKEVLERİ'NDEN "Okumak Özgürleştirir" KAMPANYASI

Halkevlerinin Kuruluşunun 87

HALKEVLERİ'NDEN "Okumak Özgürleştirir" KAMPANYASI
13 Şubat 2019 - 17:44
Halkevlerinin Kuruluşunun 87. yılı dolayısıyla "Okumak Özgürleştirir" başlıklı bir kitap kampanyası başlattı.
Halkevleri’nden yapılan açıklamada; Kuruluşumuzun 87. yıldönümünde insanlığın ortak zenginliği olan edebiyat eserlerini okumayı artırmayı, yazarlarını tanıtmayı, edebiyat konuşulmasını, tartışılmasını teşvik etmeyi hedefleyen bir kampanya, bir “okuma ve paylaşma seferberliği” düzenliyoruz. Yazarlar, sanatçılar kitap önerileriyle kampanyaya katılıyor.
87 yıldır binlerce insana okuma yazma öğreten, yüzlerce kitabın yayımlanmasını sağlayan, edebiyat dergileri çıkaran, birçok yazarın, şairin edebiyata adım atmasına vesile olan Halkevleri’nin başlattığı “Okumak özgürleştirir” kampanyası ile "binlerce kitap binlerce insanla buluşacak”.
Şubat ayı sonuna kadar devam edecek kampanyamızda yazar, şair, sanatçı ve akademisyenlerden hayatlarına dokunan, yaşamlarını etkileyen okunmasını önemsedikleri kitaplardan oluşan önerilerini alarak herkesin yararlanabileceği kalıcı bir okuma kılavuzu oluşturacağız.
Kampanyaya katılmak isteyenler şimdiye kadar onları en çok etkileyen, en çok sevdikleri kitabı ya da kitapları bağışlayacaklar. Ülkenin dört bir yanında sürecek kitap toplama çalışmaları sonucu okullarda, çeşitli kurum ve yerleşim bölgelerinde kütüphaneler/kitaplıklar kuracağız.
Kampanya sırasında edebiyat günlerinden söyleşilere ve imza günlerine, kitaplarla katılım gösterilecek tiyatro oyunları ve konserlere kadar pek çok etkinlik de düzenleyeceğiz. Yine Halkevleri şubelerinden başlayarak okuma/okur gruplarının oluşumu da teşvik edeceğiz.
Halkevleri herkesi kampanyaya katılmaya çağırıyor;
“Kuşaklar boyu milyonlarca insan kitaba Halkevi şubelerinin kütüphanelerinde ilk kez dokundu. Dünya edebiyatını ve kendi ülkemizin değerlerini tanıdı.
Bu değerli, yaşayan miras hepimizin.
Şimdi Halkevleri olarak 87. Kuruluş yıldönümümüzde bir kez daha “okuma seferberliği” başlatıyoruz.
Haydi ülkemizin dört bir yanında başlayacak okuma seferberliğine sen de katıl”
Kampanya sosyal medya hesaplarından yazar, sanatçı ve akademisyenlerin kitap önerileri video ve yazılı olarak paylaşılıyor.
Samsun'da kitap bağışı yapmak, kampanyaya katkı sunmak isteyenler adres ve iletişim:
1-)  Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi (Cumhuriyet Mah. Lozan Cad. 41.sokak Özden Apt.  Atakum
Tel: 506 901 00 37)
2-) Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi Mimar Sinan Temsilciliği (Mimar Sinan Mah. 137.sokak Tel: 530 924 74 47)

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum