Halit Doğan, Bakan Uraloğlu'ndan Sözü Aldı

Bir dizi ziyaret için Samsun’da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’un sürekli büyüyen ekonomisi ile kabına sığmadığını vurgulayarak, “Samsun’un büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler üretiyor, dev yatırımlar hayata geçiriyoruz” dedi. SBB Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun’un ulaşımına neşter vurmak için Bakan Uraloğlu’ndan sözü aldı.

Halit Doğan, Bakan Uraloğlu'ndan Sözü Aldı
28 Şubat 2024 - 19:29 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 19:43
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret ve devam eden çalışmaları yerine incelemek için Samsun’a geldi. Bakan Uraloğlu, Samsun ziyaretinde ulaşım müjdelerini de sıraladı. Çarşamba Havalimanı Yeni Terminal Binası, hızlı tren ağının Karadeniz'e ulaştırılarak Ankara-Samsun arası seyahat süresinin 2 saat 45 dakikaya düşecek olması ve Samsun’da yapılan ulaşım yatırımlarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun için dev yatırımlar hayata geçirdiklerini söyledi.
SBB Başkan Adayı Halit Doğan ile birlikte çok güzel bir seçim dönemi geçireceklerine inandıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan kardeşimizle çok güzel bir seçim dönemi geçireceğimize inanıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde de Samsun Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarını Cumhur İttifakına kazandıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Daha hızlı Samsun için harekete geçerek Samsun’un ulaşım hızı, kalitesi ve konforunu daha ileriye taşıyacaklarını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan,  “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’dan Samsun’umuza dair ulaşım müjdelerini aldık. Her alanda daha hızlı Samsun için öncelikli hedefimiz ulaşımda hızı, kaliteyi, kapasiteyi ve konforu artırmak” diye konuştu.
Samsun-Ankara arası 2 saat 45 dakika olacak
Samsun'da bir dizi ziyarette bulunan ve ulaşım yatırımlarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurtuluş Savaşı’nın ve bağımsızlığın simge şehri Samsun’da bulunmaktan duyduğu dile getirerek sözlerine başladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu  “Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine projelendirdiğimiz altyapı yatırımlarında Bakanlığımızın tek bir hedefi var, o da şehirlerimizin güvenli ve konforlu ulaşım ağını güçlendirmek, insanımızın hayat standardını yükseltmektir. Bu kapsamda bölgenin en önemli projelerinden biri Çarşamba Havalimanı’nın yeni terminal binası yapım işidir. Samsun’a gelir gelmez havalimanı ile ilgili brifing aldık. Sürekli büyüyen, ekonomisi ile Samsun’un hava yolu taşımacılığında ticari ve uluslararası alanda ihtiyaçlarının arttığını çok iyi biliyoruz. Bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yaparak Samsun’umuzun, bölgemizin hizmetine açmış olacağız. Karadeniz Sahil Yolu’nun bölünmüş yol olarak hizmete alınmasıyla birlikte hızla gelişmeye başlayan Samsun, gerek şehir içinde gerekse transit ulaşımda trafik yoğunluğu her geçen gün artan bir cazibe merkezi haline geldi. Bu nedenle Samsun’un büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler üretiyor, dev yatırımlar hayata geçiriyoruz. 2002 yılından bu yana Samsun’un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 73 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolları ve Yeşilkent Kavşağı yapımı sürerken, Samsun-Bafra ve Samsun Çevre Yolu BSK Onarımı, Havza-Vezirköprü Yolu, Çarşamba-Ayvacık Yolu, Ladik-Taşova Yolu gibi 10 ayrı karayolu projemizin çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.
Samsun’a hızlı tren
Samsun’a hızlı tren müjdesi veren Bakan Uraloğlu, “Bildiğiniz üzere yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getiriyoruz. Şimdi Hızlı Tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak. 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesi de gündemimizde. İnşallah bu yıl içerisinde onun da proje çalışmalarını başlatacağız. Samsunlu kardeşlerimiz bizden bir şey daha bekliyor. Samsun Batı Çevre Yolu’nu yatırım programına aldık. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde ihalesini yapmak” şeklinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Çevre Yolu hakkında da bilgi vererek; hattın belirlendiğini belirterek proje çalışmasına başlandığını. Proje bitiminde yatırım planına alınarak gerçekleştirileceğini belirtti.
Doğu Çevre Yolu Halit Doğan’ın gündeminde
“Daha Hızlı” Samsun diyerek şehre hizmet için yola koyulduklarını belirten Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, şehrimize hizmet için her alanda ‘daha hızlı Samsun’ diyerek yola koyulduk. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu, bugün şehrimizde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Samsun’umuza dair birçok müjdeyi aldık kendisinden. Büyüyen ve gelişen Samsun’umuzun ulaşımına dair birçok yatırımın sözünü aldık. Samsun’umuzu hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda beklentilerini yerine getirmek birinci önceliğimiz. Sayın Bakanımız Çarşamba Havalimanı Yeni Terminal Binası ile ilgili müjdeyi verdiler. Hızlı tren projesi ile de Samsun-Ankara arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya düşmüş olacak. . Samsun Batı Çevre Yolu’da yatırım programına alındı. 2024 yılı içerisinde ihalesinin yapılması hedefleniyor. Samsun’da trafiği büyük oranda rahatlatacak olan Doğu Çevre Yolu projesi de hazırlanıyor. Yeşilkent Kavşağı yapımı hızla sürerken, yılsonu gelmeden tamamlanacak inşallah. Havza-Vezirköprü Yolunun çalışmaları da devam ediyor. Samsun’umuzun, Samsunlu hemşehrilerimizin bizden beklentileri var. Hepsini analiz ediyor, ilgili çalışmalarımızı oluşturuyoruz. Samsun’da hemşehrilerimizin ulaşım beklentilerini karşılayacak yatırımları programlarımıza alıyor; Samsun için en iyisini yapma gayesiyle yola koyuluyoruz. Birçok konuda olduğu gibi ulaşımda da daha hızlı Samsun için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum