Hadi Şimdi Çık Bunları Da Yalanla!...

Samsun CHP’den yapılan açıklamada; 21 Nisan 2022 tarihinde İl Başkanımız Sayın Fatih Türkel’in, “Suriyelilere ev satmayın” başlıklı açıklaması, AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu tarafından yalanlanmıştır. Aynı tarihte AKP il Başkanı, “Samsun’da Suriyeli gerçek kişilere satılan tek bir ev yoktur. CHP İl Başkanı Fatih Türkel yalan ve yanlış bilgilerle Samsunluları yanıltıyor. Biz halkımıza doğru bilgi vermek zorundayız” açıklaması yapmıştır.

Hadi Şimdi Çık Bunları Da Yalanla!...
24 Nisan 2022 - 14:52
İl Başkanımız Sayın Fatih Türkel’in konuyla ilgili cevabı şöyledir; “İktidar partisinin il başkanı bizi yalanlamaya kalkmış. Bunu yaparken de açıklamasında ‘Gerçek kişi olan Suriyelilere tek ev satılmadı’ diye satır arasına sıkıştırmış. Sanıyor ki biz hiçbir şey bilmiyoruz, sanıyor ki evlerin tüzel kişilik (şirket) üzerine alındığından haberimiz yok. Sanıyor ki; herkesi böyle uyutuyorlar. Hatay meselesi nedeniyle Türkiye’de Suriyelilere ev satışının kanunla yasaklandığından haberimiz yok sanıyor. Suriyeliler ise bu yasağı, şirket kurarak ya da yakınları- tanıdıkları üzerine ev alarak deliyorlar. Evleri şirket üzerine aldıkları için de “Gerçek kişi”yi özellikle vurguluyor. Sözde bizi yalancı çıkaracak ya…
Avustralya Merkezli Uluslararası emlak şirketi Gold Estate sitesinde, “Bu zamana kadar Türkiye’deki yakınları aracılığıyla ev kiralayan Suriyeliler, yine aynı yöntemle mülk satın alarak ya da şirket kurarak engelleri aştılar. Biz de Gold Estate Turkey olarak Suriyeli müşterilerimizin mülk sahibi olabilmeleri için satın aldıkları mülkleri yediemin olarak üzerimize aldık. Türkiye hükümeti Suriyelilerin taşınmaz edinmeleri yönündeki sınırlamaların kaldırılması için çalışıyor. 3-9 ay arasında sizleri davet ederek tapularınızı teslim edeceğiz” diyor.
Türkiye’deki bir avukatlık firması da, “Suriyelilerin ev alabilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yakın zamanda yürürlüğe gireceği bilinmektedir. Biz şirket kurma ve gerekli izinlerin alınarak gayrimenkul alınması işlemlerini yürütüyoruz” açıklaması yapıyor. Bunlar konuyu anlatabilmek için sadece iki örnektir.
Bu açıklamalar bize neyi gösteriyor? Artık Suriyeliler yakınlarının üzerine ev almakla ya da şirket kurmaya çalışmakla uğraşmayacaklar. Kolayca parayı verip evlerini alabilecekler.
Aynı zamanda avukat olan AKP Samsun il Başkanı gerçekten bunları bilmiyorsa gereğini yerine getirsin, bildiği halde beni yalanlayarak Samsun halkını kandırıyorsa Acil Özür Dilesin…
Kendisini kurnaz sanan bilgisiz il başkanına sesleniyorum.
Ben Şimdi De Diyorum Ki
Köylüyü batırdınız, gençlerin geleceğini umutlarını çaldınız, emekliyi hayatının sonbaharında açlığa mahkûm ettiniz, insanları çöpten pazar artığı toplayacak duruma getirdiniz, zengine vereceğiniz faizi fakirleştirdiğiniz halkın sırtına yıktınız, zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptınız, memuru – işçiyi çocuklarının yüzüne bakamaz hale getirdiniz, ilk 10 ekonomi arasına girecek dediğiniz Türkiye 21. sıraya geriledi. Daha çok sayarım da kafan karışır senin.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum