Gürcistan Tarım Bakanı ve Beraberindeki Heyet Samsun'da

Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE Başkanlığındaki heyet, Ülkemizdeki Balıkçılık Sektörü’nün güncel durumu hakkında bilgi almak üzere Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü

Gürcistan Tarım Bakanı ve Beraberindeki Heyet Samsun'da
18 Haziran 2019 - 19:24
Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE Başkanlığındaki heyet, Ülkemizdeki Balıkçılık Sektörü’nün güncel durumu hakkında bilgi almak üzere Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem  Maltaş Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü  Nail Kırmacı tarafından kabul edildi Heyet Ülkemiz ve İlimiz Balıkçılık sektörü hakkında sunumlar yapıldı. Ayrıca Acara Özerk Cumhuriyetinin mevcut balıkçılık sektörü durumu hakkında bilgiler aldı.
Bir Dizi İncelemede Bulundular
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından da kabul edilen Heyet akabinde Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiriciler Birliği Osman Parlak’ında katkıları ile ziyaret programı kapsamında bir dizi incelemede bulundular. Sırasıyla Yakakent İlçesi Küplüağzı Mevkiinde  Alabalık ve Levrek ve Bafra İlçesi Derbent Baraj Gölünde Alabalık Yetiştiriciliği üzerine su ürünleri tesisleri, Canik Balıkçı Barınağı, Bakanlığımıza bağlı Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Su Ürünleri İşleme Değerlendirme Tesisleri, Balık Unu ve Yağı Üretim Tesisi ile Organik Tarım Ürünleri üretimi yapan bir tesis ziyaret edilerek misafir heyete balıkçılık ve tarım sektörümüz hakkında bilgiler verilmiş, olup heyetin soruları cevaplandırıldı.
Heyet, son olarak Sinop Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi’ne ziyarette bulunmuş olup Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı  Özerdem Maltaş ve İl Müdürü Nail Kırmacı da Ülkemiz ve İlimizi Ziyaretleri için kendilerine teşekkürlerini sundu.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum