Gündemin Ateşinden Adgari Ücret Eridi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, iş Kanunu'nun 39.Maddesine göre toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu; 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere Asgari Ücretin aylık brüt 2.943 lira olması yönünde karar aldı. Bu karara, işçileri temsilen komisyona katılan Türk-İş Konfedarasyonu katılmadı ve masayı terk etti.

Gündemin Ateşinden Adgari Ücret Eridi
31 Aralık 2019 - 11:23 - Güncelleme: 31 Aralık 2019 - 11:44
Alınan bu karar sonrası bekar bir işçi net 2.324 lira (Asgari Geçim İndirimi dâhil) asgari ücret alacak ve bununla bir ay geçinecek. Evli ve 2 çocuklu ise 2.435 lira alacak.
26 Aralık'ta alınan bu karar, 27 Aralık'ta tanıtımı yapılan "Yerli Otomobilin" gölgesinde kaldığı için yeterince gündem oluşturmadı.
16 Aralık tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamamızda; "Asgari Ücret minimum 3.240 lira olması gerekir. Aslında bu bile yeterli değildir. Fakirlik sınırının 6.500 liraya yaklaştığı ülkemizde, Asgari Ücret'in de en az fakirlik sınırında olması ve vergiden de muaf tutulması gerekir" demiştik. Ama talebimizi birileri ısrarla duymak istemedi ve duymadı da...
Emeğiyle geçinen asgari ücretlilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi en doğal hakkıdır ve bu haktan hiçbir şekilde mahrum bırakılmamalıdır.
Şu anda ülke olarak büyük bir ekonomik kriz yaşamıyor muyuz? Evet hem de Herkesimin hissedeceği oranda...
Çıkış yolu nedir bu krizden?
Çalışan kesimin geliri ne kadar artarsa, o oranda harcama yaparlar ve ekonomi canlanır.
İşçi, memur, emekli, çiftçi daha çok kazanmalı ki kazandıklarını gönül rahatlığıyla harcasın, böylece ticaret canlansın, buna bağlı olarak da üretim artsın.
Üretimin artması ve aynı oranda da tüketimin artması, duran ekonomiye de bir nefes getirirdi. Lakin olmadı..
İşçi ve  sendika konfederasyonları Cumhurbaşkanı'ndan bir jest beklediler nedense? Ama o jest de yapılmadı.
Saadet Partisi iktidarında; Asgari Ücretin fakirlik sınırının altında olmayacağı kanun haline getirilecek ve kimse kimseden jest/lütuf beklemeyecek, her türlü vergiden de muaf olacaktır.
Böylece; çalışma hayatındaki işçilerin %43'ünü oluşturan, Asgari Ücretle geçimini yapan  aileler daha mutlu, müreffeh, huzurlu ve kaliteli bir yaşama kavuşacaktır.
Çünkü gelecek Saadet ile gelecek.
Devletçe kabul edip milletçe kullandığımız miladi yeni yılın tüm insanlığa; barış, huzur ve geçim kolaylılığı getirmesini, emeğin ve insanca yaşamanın kıymetinin bilinmesini Rabbimden niyaz ederim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum