Güller Diyarı Isparta'da Geleneksel Gül Hasadı

Gül, insan yaşamında yüzyıllardan beri çok önemli bir yere sahip. Mis kokusuyla çok uzun süredir aşkı, sevgiyi, güzelliği ve doğallığı sembolize ediyor.

Güller Diyarı Isparta'da Geleneksel Gül Hasadı
19 Nisan 2023 - 17:52
Gülsha, 3 nesildir devam eden hasat deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. Mayıs ayı ile başlayan gül hasadının eşsiz kokusu tüm Isparta’yı sarıyor. Gün doğumuyla birlikte bu tatlı telaş, gün içerisinde toplanan güllerin çok değerli gül suyu ve gül yağına dönüştürülmesiyle devam ediyor. Havanın sıcaklığı çok artmadan sabah ışıklarıyla toplanması gereken güllerin 4 tonundan sadece 1 kilogram gül yağı çıkartılıyor. Bu da gül esansiyel yağını çok değerli kılıyor.
Gülsha’nın ev sahipliğindeki bu deneyimde; tonlarca gülden oluşan gül havuzunu deneyimleyebilir, etkili ve doğal gülsha ürünlerinin ortaya çıktığı üretim tesisini ziyaret ederek gül suyu ve gül yağının hem köy tipi hem de teknolojik yöntemler ile üretilme serüvenine tanık olabilirsiniz. Gülleri; kokusu eşliğinde çıplak elle toplayabilir, gül bahçelerindeki anılarınızı fotoğraflar ile ölümsüzleştirebilirsiniz. Bu eşsiz deneyimin yanı sıra Isparta’da bulunan antik kentleri ziyaret ederek şehrin tarihi dokusunu yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgilere ve tur programının ayrıntılarına https://www.gulsha.com/internet sitesi üzerinden ulaşabilir, bu eşsiz deneyime katılabilirsiniz.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum