Güleroğlu'dan Öğretmenler Günü Mesajı…

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Av. Recep Güleroğlu, öğretmenlerin, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlendiğini vurguladığı mesajında şunları belirtti.

Güleroğlu'dan Öğretmenler Günü Mesajı…
23 Kasım 2019 - 21:17
“Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini yakalamasında öğretmenlerimizin katkısı çok önemlidir. Öğretmenlerimiz, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir. İnanıyorum ki, Türkiye, gelecek hedeflerine, öğretmenlerimizin yüksek katkılarıyla yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde ulaşacaktır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, öğretmenlerin bu yönüne atıfta bulunarak "Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyet'in başarısı olacaktır." diyerek Öğretmenlere yüklediği sorumluluğu ve verdiği değeri belirtmiştir.
Askeri zaferlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet bekasını düşünen Mustafa Kemal ATATÜRK, gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermiş, bizzat kara tahtanın başına geçerek bu kutsal görevi üstlenmiş ve 24 Kasım 1928 günü Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. Öğretmenlerimizin yetiştirecekleri fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı” olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini "Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözleri ile de pekiştirmiştir.
Biliyoruz ki en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Dünya ülkeleri eğitime daha fazla önem vermekte ve daha fazla yatırımlar yapmaktadırlar. Eğitime yapılan yatırım ise her alanda toplumun tamamını etkileyen en anlamlı yatırımdır. Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak olanlar Öğretmenlerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; Özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen ve bu alanda üretebilen, köklü medeniyetimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. Toplumun huzur ve refah düzeyinin yükseltilmesinde eğitim en iyi çözüm yoludur. Bu alanda Öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.
Öğretmenlerimize emanet edilen gençlerimizin, vatan, millet, bayrak sevgisi, milli ve ahlaki değerlerimiz ile yoğurup bilgili, bilinçli, saygılı, sabırlı, hoşgörülü, modern ve hür düşünceli bireyler olarak yetiştirilmesi için büyük bir azim ve fedakârlıklarla eğitim camiamızca sürdürülen çalışmaları gurur ve takdirle izliyorum.
İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmeleri takip eden öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum