Güler Yüzlü ve Ulaşılabilir Bir Başkan Olacağım

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, vatandaşların kendisine, “Seçildikten sonra da ‘bu şekilde güler yüzün olacak mı? Bize güler yüz gösterecek misin?’ diye sorduğunu hatırlatarak, “Vatandaşın istediği bu. Güler yüzlü ve ulaşılabilir olmak. Benim birinci temel vaadim, güler yüzlü ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak” dedi.

Güler Yüzlü ve Ulaşılabilir Bir Başkan Olacağım
09 Şubat 2024 - 13:30
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, seçim çalışmaları kapsamında Bafra ilçesindeydi. Bafra’da esnafı ziyaret ederek ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Adem Güney daha sonra pazar yeri gezerek vatandaşlarla kucaklaştı. Pazar yerinde herkesle tek tek tokalaşan Güney, vatandaşın sorunları, şikayetlerini, taleplerini dinledi.
Kapısız Belediyecilik Yapacağız
Vatandaşların kendilerinden en çok talep ettiği konunun güler yüz olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Bizden güler yüzlü olmamızı istiyorlar. ‘Başkanım güler yüzlü olacak mısın? Bir derdimiz, sıkıntımız olduğu zaman size rahatlıkla ulaşabilecek miyiz? diye soruyorlar. Vatandaş buna hasret. Bir güler yüze, bir de ulaşılabilir olmaya hasret. Güler yüzlü bir belediye başkanına hasret kalmış. Biz de diyoruz ki ‘kapısız belediyecilik’ yapacağız. Kapıları kaldıracağız. Özel kalem, sekreter, bunlar olmadan vatandaş derdini rahatlıkla bize getirebilecek. Bize rahatlıkla ulaşabilecek” dedi.
Seçildiğimizde Herkes Milli Görüş Belediyeciliğini Görecek
Haftanın belirli günlerinde halk günü yapacaklarını vurgulayan Adem Güney, vatandaşların hiçbir aracı olmadan derdini belediye başkanına ulaştırabileceğinin sözünü verdi. Herkesin belediye başkanıyla oturup sohbet edebileceğini ve sorunlarını, sıkıntılarını rahatlıkla anlatabileceğini kaydeden Güney, “Vatandaşımız güler yüzlü, ulaşılabilir belediye başkanını, milli görüş belediyeciliğinde, refah belediyeciliğinde görecek” diye konuştu.
Bafra’daki ziyaretlerinin ardından Asarcık Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Adem Güney, günlerdir sahada olduğunu ve herkesin sorunlarını dinlemeye gayret ettiğini dile getirdi. Özellikle emekli vatandaşların çok dertli olduğunu kaydeden Güney, “Vatandaş tepki koyuyor diyor ki; ‘emekli maaşı 10 bin TL, nasıl geçineceğiz?’ Ama bir yandan da diyor ki; ‘Allah razı olsun Erbakan Hoca'dan. İyi ki zamanında yüzde 300 zam verdi. Yoksa hepten halimiz perişandı. Sahada bunları duyuyorum” dedi.
Doğruya Doğru Yanlışa Yanlış
“Doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz lazım” diyerek sözlerini sürdüren Adem Güney şunları dile getirdi; “Bakın, bazı arkadaşlarımız eleştirdi. ‘Cumhur İttifakına niye girdiniz?’ dedi. ‘Milletvekili seçiminde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde niye ittifaka girdiniz?’ diye sordu. Bakıyorsun karşıya altılı masa. Güven vermiyor. Yani hakikaten ülkenin beka sorunu var. Destek verdik ama 30 maddelik de bir liste sunduk. ‘Bu Türkiye'nin menfaatine, yararına dedik.’ 2024 bütçesine biz dedik ki, ‘hayır.’ Red oyu verdik. Doğruya doğru yanlışa yanlış. Yerel seçimlerde ittifaktan ayrıldık. ‘Kendi başımıza yürüyeceğiz’ dedik. Yanlış bir siyaset söz konusu. Bu noktada size geldik ve ittifaksız, girdiğimiz bu seçimlerde sizden oy istiyoruz. Yerel seçimlerde 1994 ruhuyla Yeniden Refah Partisi, milli görüş belediyeciliğini hayata geçirmek istiyor. Milli görüş belediyeciliğin altında ne yatıyor? Ahlaklı belediyecilik anlayışı yatıyor. Önce ahlak arkadaşlar. Önce insan. Ahlak olmayınca ne olur rüşvet olur, yolsuzluk olur, haksızlık olur, hırsızlık olur, iltimas olur, torpil olur. Aklınıza gelebilecek her türlü kötülükler olabilir. Ahlaklı belediyecilikte tütmeyen ocak, kaynamayan tencere bırakılmaz.”
Benim Vaadim Vatandaşa Güler Yüzlü Olmak
Belediye başkanlarının milletin derdiyle dertlenmesi gerektiğine vurgu yapan Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Fatih Sultan Mehmet idarecilere görev verirken iki şey isterdi. Birinci vazifeniz ‘şehri imar edeceksiniz’ derdi. İkinci vazifeniz ‘gönülleri fethedeceksiniz’ derdi. Gönüller yapacaksınız, şehri imar edeceksiniz. Altyapı üstyapı hizmetlerini, yolları, köprüleri falan yapacaksın. Zaten onun için size bütçe ayrılmış. Ama bir de gönülleri yapacaksınız. Vatandaşa güler güzünüzü göstereceksiniz, tebessüm edeceksiniz. Yol, toplumsal bir mesele. O toplumun sorunu. Belediyeyi yöneten halletmek mecburiyetinde. Ama vatandaşın bireysel derdini de halletmek zorundasınız. Bir hastası olur. Bir kızının, bir oğlunun sorunu olur. Kendi sorunu olur. Bugün Bafra'yı gezdim, esnafları pazarları dolaşıyoruz. Vatandaş ne diyor biliyor musun? Ne istiyor biliyor musun? ‘Seçildikten sonra bu güler yüzün olacak mı? Bize güler yüz gösterecek misin?’ diye soruyor. ’Allah Allah’ diyorum. ‘Acaba belediye başkanları gülmüyor mu?’ Vatandaşın istediği bu. Güler yüzlü ve ulaşılabilir olmak. Benim en birinci temel vaadim, güler yüzlü ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak” dedi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum