Reklam
Reklam
Reklam

Güçlü Türkiye Sosyal Politikalarla Olur

Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) Samsun Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Pilan, yoksullukla mücadelenin acil çözüm bekleyen bir sorun olduğunu belirterek, "Güçlü Türkiye ve güçlü devlet kavramları, altı güçlü sosyal politikalar ile doldurulursa anlam kazanır" dedi.

Reklam
Güçlü Türkiye Sosyal Politikalarla Olur
07 Kasım 2021 - 18:34
Reklam
Değişim Sosyal Politikalarla Başlayacak
Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) Samsun Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Pilan, sosyal politikalardaki eksikliğe dikkat çekerek, "Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye'de, değişimin sancıları sürmektedir. Sanayi devrimi eşiğini aşamamış, üretimin katma değerine cevap veremeyen kırılgan piyasa, günümüzün zorlu ekonomik koşullar altında ezilmektedir. Sosyal politikaların önemi, tam da bu eksik istihdam koşullarında daha da belirgin hale gelmiştir. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak bir yanıyla serbest piyasanın açmaya gerektirirken, diğer yandan toplumsal refahın adil dağılımı, sosyal hizmetler, sağlık, eğitim, güvenlik, konut gibi toplumsal niteliğe sahip kurumların devlet eliyle beslenmesinden geçer" diye konuştu.
Yoksulluk Sorun Olmaktan Çıkacak
Güçlü sosyal politikaların önemine dikkat çeken Duygu Pilan, "Güçlü Türkiye ve güçlü devlet kavramlarının altı güçlü sosyal politikalar ile doldurulursa anlam kazanır. Yanı sıra kadın ve çocuk hakları, yaşlı, genç, engelli ve yardıma muhtaç kimselerin sorunları, hayvan hakları çevresel ve küresel problemler gibi dokunulmasa şart her bir sorun için kapsamlı ve uygulanabilir politikalar belirlenmelidir. Sosyal politikalara en sağlam yapı olan sosyal devlet tüm kurumların altyapı örgütlenmesinde kararla durmak ve asgari ücret emekli aylığı sendikalaşma engelli hibe desteği, kısa çalışma ödeneği ve yoksullukla mücadele gibi acil çözüm bekleyen konuları sorun olmaktan çıkarılmalıdır" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum