GERÇEK SADAKA-I CARİYE İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR

Tekkeköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantıda Samsun Milli Eğitim Müdürü  Coşkun Esen Okul Kurum Müdürleri ile bir araya geldi

GERÇEK SADAKA-I CARİYE İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR
08 Ağustos 2017 - 23:46
Tekkeköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantıda Samsun Milli Eğitim Müdürü  Coşkun Esen Okul Kurum Müdürleri ile bir araya geldi. Müdür Esen, "Öğretmenlerimizin en önemli işlerinden birinin de derslerini sevdirmek. Gerçek sadakayı cariye İyi İnsan yetiştirmektir" dedi.
Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya’nın davetiyle Tekkeköy Belediye Saklı bahçe Tesislerinde düzenlenen toplantıya Tekkeköy ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Emin Küçük, Hatice Ertetik, okul kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
BU POTANSİYELİ YETERİNCE KULLANAMIYORUZ
Kahvaltı müteakibinde gerçekleştirilen toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya  Kısa bir  selamlama konuşması yaptı ve ardından katılımcılara günün bu erken saatinde, zaman ayırıp toplantıya katılımları nedeniyle teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen," Bütün bu etkinliklerin, tek hedefi ve aslı gayesinin gündemi eğitime odaklanmanız olacak. Öğretmen yönetici ve eğitimdeki paydaşların tamamının gündeminin eğitim olması gerekiyor. Gündem Eğitime odaklı olduğunda en önemli sorunumuz olan nitelikli insan yetiştirmekle de çözüme kavuşacak. Samsun ’il ülkemizin 16. Büyük ili olduğunu, nüfus ve ekonomik yapı olarak büyük bir potansiyeli içinde barındıran ilimizin bu potansiyeli yeterince kullanamıyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek gücünün, anahtarının da okul kurum yöneticilerinin elinde olduğunu, bunun ilk şartının tali konulara zaman ve enerjimizi harcamadan, asıl işimiz asıl gündemimiz olan eğitime odaklanmak. Öğretmenlerimizin en önemli işlerinden birinin de derslerini sevdirmek. Başarının en önemli şartlarından birini de sevgiye dayalı bir iletişimi kurmak ve geliştirmek. Öğretmenin gücünün farkına varması, değişim gücünü kullanması, sevgiye dayalı bir iletişimi kurmak sürdürmenin başarı için şart" dedi.
MEYVEYİ, GERÇEĞİ GÖZDEN KAÇIRDIĞIMIZI GÖRÜYORUM
Günümüzde gerek çalışanların gerekse öğrencilerin haklarını bilme ve savunma, haklarını arama konusunda sorun yaşanmadığını ifade eden Müdür Esen," Ancak bunun yanında sorumlulukları bilme ve sorumluluklarının gereğini yerine getirme konusunda aynı duyarlılık olmadan, tali bir çok meselenin kaynağını da bunun olduğuna inanıyorum Tüm oku kurum yöneticilerinden kendilerine “Benimle bu okulda/kurumda ne değişti? Sorusunu" sormalarını hedeflerin yüksek tutulması ve vizyonun buna göre oluşturulmasını istiyorum. Önemli sorunlardan birinin de dış görünüme çok önem verip, özü, meyveyi, gerçeği gözden kaçırdığımızı görüyorum. İl Milli Eğitim Müdürü, eğitimcilerin dış görünüşü ve nicelikten çok niteliğe odaklanılması gerekiyor. Okulda bir kurum kültürü oluşturulması, kuralların belirlenmesi, değerler eğitiminin sadece öğrencilere yönelik değil, öğretmenlere ve velilere de verilmesi gereceğini düşünüyorum. Eğitimin bir plan işi olduğunu, planlama yapmadan başarıya ulaşmanın mümkün olmuyor. Bunun gerçekleşmesinin ise öğretmen, yönetici, veli ile iyi bir takım oluşturup bu takımı yönetmemize bağlıdır" diye konuştu.
BAŞARI HEPİMİZİ MOTİVE EDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇTÜR
Tekkeköy ilçesinin Merkez ilçe olma vasfına uygun olarak geçen yıldan daha çok çalışarak vites yükseltip, eğitimdeki akademik sportif ve kültürel başarılarını da ön plana çıkartarak, eğitimle merkeze oturması gerektiğini, kadro olarak, çalışkanlık olarak müdürlerin bunu başarabilecek güçte olduklarını vurgulayan Müdür Esen, "Ben buna gönülden inanıyorum. Eğitim ortamlarını gerçekten eğitime uygun hale getirmek, çocuklarımızı eğitimin ve hayatın merkezine koymak, ülkenin insan kaynağını iyi eğitmenin tali birçok konuyu çok daha hızlı iyileştirerek, Gerçek sadakayı cariye İyi İnsan yetiştirmektir. Emin insan olmak çevreye, öğretmene, veliye, öğrenciye karşı sözü ve davranışları ile emin insan olmanın önemi büyük. Başarı hepimizi motive eden çok önemli bir güçtür. Siz başarı beklentisini inanca dönüştürme konusunda olanca gücümüzle çalışın.  O zaman göreceksiniz ki toplum bize cimri davranmayacak. Bunu başarabilmek için Çimento ile birbirine kaynaklanmış bir duvarın taşları gibi birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
GELİŞİMİNDEN YÜKSELİP YÜCELMESİNDEN HEP BİRLİKTE SORUMLUYUZ
"İçsel başarıya önem vermek ,%1 lik dilimden aldığımız bir öğrenciyi % kaç ile mezun ediyoruz? Yüzde 40’ lık dilimden aldığımız öğrenciye biz ne katkı yapabiliyoruz ve yüzde kaçlık dilimden mezun ediyoruz? Bu bizim için önemli bir göstergedir" diyen Müdür Esen," Dünya ve ahret saadeti isteyen her eğitimcinin çocuklara yetişmesinde yardımcı olması gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürü, hepimiz için,   empati kurmak ve soru ve sorunlara cevapları ona göre vermemiz gerektedir. Gelişim ve değişim için eleştiriden korkmamak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü iyi anılmak isteyen iyi işler yapmalı. Bu ülke hepimizin. Gelişiminden yükselip yücelmesinden hep birlikte sorumluyuz. Mutlaka öğretmen odasına girin. Öğretmenleri onların bilgiye, sevgiye dayalı değişim gücünü harekete geçirin ve elinizi herkese uzatın” diyerek sözlerini bitirdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum