Genç'ten Asar'a çifte teşekkür

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ziyaret ettiği Meteoroloji 10

Genç'ten Asar'a çifte teşekkür
11 Nisan 2015 - 16:16
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ziyaret ettiği Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar'a hem "Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale" projesine verdiği destek hem de kurum olarak Samsun'a yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale projesine destek veren kurumlara teşekkür ziyaretlerini sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar'a misafir oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Asar'dan kurumun Samsun'a yaptığı yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Osman Genç, meteorolojinin önemine işaret ederek, Asar döneminde Samsun'a yapılan teknolojik yatırımların sevindirici olduğunu söyledi. Genç, Asar'a hem kurum olarak kazandırdığı yatırımlar hem de projelerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

'İŞBİRLİĞİ YAPTIK'

Canik Belediyesi olarak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalıştıklarını belirten Genç, "Birlikte çalıştığımız projelerimizden birisi de Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale projemizdir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz, sahip olduğu teknolojik imkanlar sayesinde bizlere verdiği bilgiler sonucunda özellikle Mavi Marmara Gemisi'nin Çanakkale'ye doğru yola çıkacağı zaman bizlere önemli destekleri olmuştur. Özellikle Bölge Müdürümüz Murat Asar döneminde Samsun'a önemli yatırımlar yapıldığını görmekteyiz. Bunlar şehrimiz ve bölgemiz adına son derece sevindiricidir" dedi.

METEOROLOJİK YATIRIMLAR

Son yıllarda meteorolojinin gözle görülür bir atak yaptığının ve ciddi yatırımlar içinde olduğunun görüldüğünü dile getiren Genç, "Buna bağlı olarak hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesinde fark edilir bir yükseliş görülmektedir. Bugün bunu daha net ve yakından anlamış bulunmaktayız. Özellikle denizcilik anlamında daha önceleri olmayan birçok imkânın artık bu yatırımlarla kullanılabilir olması ve bu sektörde hayati önem taşıyan meteorolojik desteğin daha da iyi verilebiliyor olması bizi çok memnun etmiştir. Son yapılan yatırımlarla özellikle şamandıraları ve HF Deniz Radarı Sistemleri bizi heyecanlandırmıştır" diye konuştu.

GENÇ'TEN MAVİ MARMARA MAKETİ

Ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar da, şunları söyledi: "Denizciliğin önemli yer tuttuğu Karadeniz Bölgesi için meteorolojik çalışmaların ne kadar önemli olduğunun farkındayız, ihtiyaçları biliyoruz ve imkânlar çerçevesinde yapılan yatırımlarla kurum olarak hızla bu ihtiyaçları giderme gayreti içindeyiz. Kesintisiz hizmet için kurumlarımızla her an işbirliğine hazırız."

Başkan Genç, ziyaretin sonunda Asar'a Mavi Marmara Gemisi maketi hediye etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum