'Gençlik ve Kültür Kampları' Sona Erdi

Gençlerin yaz tatilini daha verimli geçirmesi ve sosyal hayatlarında farkındalık yaratmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Gençlik ve Kültür Kampları’ sona erdi.

'Gençlik ve Kültür Kampları' Sona Erdi
27 Ağustos 2023 - 11:09
Kamplarda günü birlik ve yatılı olmak üzere bu yıl toplam 2 bin 902 kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Gençler bizim geleceğimiz, gözbebeğimiz, enerjimiz, gücümüz. İnşallah bu enerji ve güçle geleceğimiz çok güzel olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda da gençlerimizin yanındayız" dedi.
‘İdeallerin Ülken Kadar Büyükse Büyükşehir Seni Çağırıyor’ mottosuyla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Kültür Kampları' sezonu kapattı. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gerçekleştirildiği gençlik ve kültür kamplarına bu yıl ilgi yoğun oldu. İlkadım İlçesi Mahmur Dağı Gençlik ve Kültür Kamp Alanı’nda hafta içi Salı ve Perşembe günleri günübirlik, hafta sonları ise çadırlarda 1 gece konaklamalı olarak yapılan kamplarda bu yıl toplam 2 bin 902 kişi misafir edildi.
Unutulmaz Anlar Yaşıyorlar
Gençlerin takım ruhu, izcilik öğretileri, sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgularını geliştirdikleri büyük bir deneyimi birlikte yaşadıkları kamplarda gün sabah kahvaltısı ile başlıyor.  Ardından 7 kilometrelik doğa yürüyüşüne çıkılıyor. Parkuru tamamlayan gençler, harita yardımıyla zamana karşı yön bulmayı içeren kazık ve alan oryantiringine katılıyor. Ardından koca ayak, sopa çevirme, balık tutma, dart, geleneksel okçuluk, top taşıma oyunları oynuyor. Yapılan aktivitelerde öğrenciler, şehir hayatından ve teknolojiden uzak bir gün geçirerek, doyasıya eğlenip stres atıyor. Son olarak kamp ateşinin de yakıldığı etkinlikte unutamayacakları anlar yaşayan öğrenciler, tematik sunum ve çevre temizliğinin sonrasında evlerine dönüyor.
Her Alanda Gençlerimizin Yanındayız
Gençlerle ilgili yapılan her çalışmaya, atılan her adıma özel hassasiyet gösterdiklerini belirten Demir, "Gençler bizim geleceğimiz, gözbebeğimiz, enerjimiz, gücümüz. İnşallah bu enerji ve güçle geleceğimiz çok güzel olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda gençlerimizin yanındayız. Gençlik ve Kültür Kamplarında bu yılki etkinliklerimiz de sona erdi. Gençlerimiz takım ruhu, izcilik öğretileri, sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgularını geliştirdikleri büyük bir deneyimi birlikte yaşadı. Gençlerin şehirlerine aidiyet duygularının artması, problemlerin tespit ve çözümün parçası olması önemli bir hedefimiz" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum