Reklam
Reklam
Reklam

Gençlerle Pedal Çevirdi

Başkan Demir, “Türkiye’nin en uzun bisiklet şeritlerine sahip şehri Samsun olacak” dedi.

Reklam
Gençlerle Pedal Çevirdi
03 Haziran 2021 - 17:32
Reklam
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında "Canik'te Gençler Pedal Çeviriyor” programına katılarak gençlerle birlikte bisiklet sürdü.
3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde farkındalık oluşturmak için Canik Belediyesi tarafından bisiklet etkinliği düzenlendi. Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geçmişten günümüze kadar Samsun'da insanların bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullandığını ifade etti.
Samsun'un, Türkiye’nin en uzun bisiklet şeritlerine sahip şehri olması noktasında çalıştıklarını söyleyen Başkan Demir, “İlimiz spor alanında da Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri. Türkiye’nin en uzun bisiklet şeritlerine sahip şehri olma noktasında çalışıyoruz. Bununla ilgili bir protokol imzaladık. Çok uzun bisiklet parkurlarına sahip olacağız" dedi.
Bisikletin ne kadar önemli olduğunu salgın sürecinde gördüklerini dile getiren Başkan Demir, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu manada bisikletin aslında ne kadar önemli olduğu salgın sürecinde bir kez daha açığa çıkmış oldu. Sağlıklı yaşamın devam ettirilebilmesi, insanların spor yapabilmeleri ve sosyal mesafenin korunması açısından bisiklet şu anda tüm şehirlerin önceliği oldu" şeklinde konuştu.
Farklı pek çok sportif etkinlikleri planladıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da, "Halkımızla birlikte sabah sporlarımız olacak. Eğlenceli Parkur adıyla hazırladığımız yarışlarımız olacak. 'Takımını Kur Gel' deyip voleybol, basketbol gibi sporlar olacak. 'Rakibini Al Gel' deyip satranç turnuvaları düzenleyeceğiz. 'Raketini Al Gel' deyip masa tenisi turnuvalarımız olacak. Burada amaç, gençleri farklı spor branşlarıyla tanıştırıp spor yapmaya teşvik etmektir" ifadelerini kullandı.
Renkli görüntülerin yer aldığı Bisiklet Şenliği’nde, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar pedal çevirenler arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum