Gençlerimizi Kaybetmeyelim!

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), gençler arasında Türkiye Gençlik Profili adında “Dindar mısın?” araştırması yaptı. Sonuçlar oldukça şaşırtıcıydı.

Gençlerimizi Kaybetmeyelim!
27 Ekim 2021 - 11:47

Sonuçlar Şu Şekilde;
Oldukça dindarım; 9,6 
Dindarım; 
41,2 
Ne dindarım ne değilim; 
34,9 
Dindar değilim; 
8,4
Hiç dindar değilim; 6,0
Bu konu hakkında Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir şunları söyledi; Araştırmaya bakarsak “Hiç Dindar değilim” diyenlerin oranın oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Bu durumun sebebi Dini itibarsızlaştırma, misyonerlik faaliyetleri, Sosyal Medya’daki paylaşımlar, Tv programları ve benzerlerinin etkisi oldukça yüksek.
Başta aileler, çocuklarına gereken ilgiyi göstermelidir aksi takdirde çocuklarımız farklı düşüncelere kapılarak dinden uzaklaştırılıyorlar. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığımız çalışmalarını yoğunlaştırmalıdır. Başkanlığımız, camilerimize özellikle gençlerin gelmesi için, projeler hazırlayarak Din Görevlilerimizi desteklemelidir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde hali hazırda “
Cami Gençlik Merkezleri” bulunuyor. Bu merkezleri daha fazla aktifleştirip, yaygınlaştırmak gençlerimiz ve geleceğimiz için önemlidir. Bu projeyle gençlerimiz dinimizi doğru öğrenip, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor. Aynı zamanda gençler sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunarak kendilerini geliştirme imkânı da buluyor. Gençlerimizi ancak bu ve buna benzer projelerle kazanabiliriz.
Sonuç olarak gençlerimiz, farklı eğilimlere yönelerek Rabbimizden, Peygamber efendimizden uzaklaşıyor. Toplum olarak bize düşen, mutsuz, ümitsiz, kendini kaybetmiş ve dinsiz bir nesil ortaya çıkmasına izin vermemektir.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum