Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bayramlar birliğin temel taşı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilme

Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.
27 Temmuz 2014 - 22:16
Bayramlar birliğin temel taşı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların önemin iyi idrak edilmeli" dedi.

'BAYRAM COŞKUSUNU YAŞATMALIYIZ'

Manevi duyguların doruğa ulaştığı, birlik ve beraberliğin perçinlendiği bayramların insanların iç dünyalarında yarattığı huzur kadar, sosyal dayanışma açısından da büyük önem taşıdığını belirten Genç, "Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayramın coşkusunu onlara da yaşatmalıyız" açıklamasını yaptı.

BAYRAMLAŞMA 1. GÜN

Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız. Şüphesiz ki bayramların özünde bu ruh iklimi vardır. Huzur ve güven ortamı içinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı vesilesiyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmemizi Cenabı Hak’tan niyaz eder, bütün İslam âleminin, Samsun ve Canik halkının bayramlarını kutlar, esenlikler dilerim." Öte yandan Canik Belediyesi tarafından Bayramın 1. Günü Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda Canik Çocuk Şenliği düzenlenecek ve aynı gün saat 14.30'da bayramlaşma olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum