GENÇ KIZIN ODA HAYALİNİ CANİK KIZILAY'I GERÇEKLEŞTİRDİ

Türk Kızılay'ı Canik Şubesi, Yakakent İlçesi'nde yaşayan ancak yaşam koşulları nedeniyle okuyamayan genç kıza sahip çıktı

GENÇ KIZIN ODA HAYALİNİ CANİK KIZILAY'I GERÇEKLEŞTİRDİ
10 Temmuz 2018 - 21:21
Türk Kızılay'ı Canik Şubesi, Yakakent İlçesi'nde yaşayan ancak yaşam koşulları nedeniyle okuyamayan genç kıza sahip çıktı. Hayırseverler, genç kızın hayalindeki odayı hazırlayarak teslim etti.
Türk Kızılay'ı Canik Şube Başkanlığı gönüllüleri, eski Yakakent Kaymakamı Selin Sarı'yı ziyaret ettiği esnada, ilçede bulunan Karaaba İlkokulu'nda eğitim gören Ayşe Nur Balcı isimli kız öğrenci ile karşılaşmış, okumak istediği ancak imkânlarının sınırlı olması nedeniyle okuyamadığı söyleyen Ayşe Nur'a yardım etmek amacıyla harekete geçmişti. Evlerinin tadilatından sonra çalışma masası ve genç odası sözü verilen Ayşe Nur için hayırsever Türk Kızılay'ı gönüllüsü İsmail Coşkun, kendi elleri yaptığı genç odası ve çalışma masası yine kendi kurdu ve aileye Türk Kızılay'ı Canik Şubesi Basın Danışmanı Köksal Öner ile birlikte teslim etti.
GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK
Sivil toplum derneği olarak kızların okumaları için mücadele ettikleri belirten Türk Kızılay'ı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, "Dil eğitimi kursu için İngiltere'ye giden eski Kaymakamız Selin Sarı'nın çalışmalarını hayran kalmıştık. İlçeden ayrılırken bizlere emanet ettiği Ayşe Nur'a sahip çıktık. Türk Kızılay'ı gönüllüsü İsmail bey kendi elleri ile yaptığı genç odası ve çalışma masasını aileye teslim ettik. Bizler birer gönül elçileriyiz. İhtiyaç sahiplerini tespit eder, hayırseverlerimiz aracılığıyla temin eder, emanete sahip çıkarız. 150 yıllık hilal-i Ahmer'in evladı olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum