Genç Gazeteci Mezun Oldu!

Merkez Medya Grubunun genç çalışanı Cengiz Ortataş, On dokuz Mayıs Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

Genç Gazeteci Mezun Oldu!
14 Mart 2020 - 18:19
22 Yaşında olmasına rağmen bulunduğu medya kuruluşunda birçok işi tek başına yapan Cengiz Ortataş, Ankara’dan geldiği Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü 4.00 üzerinden 3.27 ortalama ile bitirerek mezun oldu.
Okulu devam ederken çalışmayan başlayan Ortataş, İletişim Fakültesi bünyesinde çıkarılan ‘Gençifade’ isimli gazetede 2 yıl hem gönüllü hem de kısmı zamanlı öğrenci statüsünde çalıştı. TRT Genel Merkezi’nde stajını başarı ile tamamlayan Ortataş meslek hayatına Samsun’da atıldı ve eş zamanlı olarak Radyo programcılığı, rejilik, kameramanlık, program sunuculuğu, haber editörü, şirket içi işler ve daha birçok işlemi yapmaya devam etti.
Konu hakkında konuşan Cengiz Ortataş “ Okul hayatı bana gazeteciliği sevdirdi, meslek hayatı ise öğretti. Okuma için geldiğim Samsun’da kaldığım sürece şehrin gazetecilik sistemini tanıdığım için burada iş hayatına başlamak ve adım adım ilerlemek istedim. Okulumdan sadece derslere girip çıkan bir öğrenci değil de, bazı günler haber merkezindeki işlerden dolayı akademisyenlerden bile geç çıkan, meslek hayatında birçok güzel anı biriktiren bir insan olduğum için çok mutluyum” diyerek sözlerini noktaladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum