Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla İlerleyeceğiz

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla İlerleyeceğiz
08 Eylül 2023 - 15:46
Emperyalizme boyun eğmeyen vatanseverlerin kalesi, kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, bugün 100 yaşında…
Milletimizin bağrından çıkan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının omuzlarından yükselen bu ulu çınar; demokrasi, hukuk, laiklik, toplumsal barış ve çağdaşlaşma ülküsünün güvencesi ve savaşçısı olarak bir asırdır varlığını sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi; kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin ve barışın yılmaz savunucusu olmuştur, olmaya da devam edecektir.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözleri, partimizin üstlendiği tarihi misyonu ve değeri ziyadesiyle özetlemekle birlikte; biz Cumhuriyet Halk Partililere de büyük bir sorumluluk yüklemektedir.
Bu sorumluluk ve bilinçle, CHP ve onun neferleri olarak bizlerin öncelikli hedefi; laik Cumhuriyetimizi, hukukun üstünlüğünü ve ulusal çıkarlarımızı korumak, toplumsal refahı sağlamak ve çağdaş uygarlık ülküsüne kararlı adımlarla yürümektir.
Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla ilerleyeceğiz.
Bu kararlılıkla;
Yuvamız, ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyor; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ulusal kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, partimize emek vermiş tüm mücadele arkadaşlarıma ve tüm CHP sevdalılarına saygılarımı sunuyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum