Geçer diye beklemeyin!

Büyük Anadolu Hastanesi'nden kar ve buz uyarısı Karlı ve buzlu havalara dikkat Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op

Geçer diye beklemeyin!
20 Şubat 2015 - 19:06
Büyük Anadolu Hastanesi'nden kar ve buz uyarısı

Karlı ve buzlu havalara dikkat

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlyas Tarık Katırcı, "Kar ve buzlu havalarda yaşanan düşme neticesinde meydana gelen kırıklarda ilk etapta soğuk kompres yapılmalı ve geçer diye beklemeden mutlaka bir uzmana göstermeliyiz" dedi.

Geçtiğimiz hafta başından bu yana Samsun'u etkisini altına alan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Yol ve kaldırım üstlerinde oluşan kar ve bunun sonrasında oluşacak buzlanma ile ilgili olarak Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlyas Tarık Katırcı, oluşabilicek kazalara karşı vatandaşları uyardı.

Karlı ve buzlu yollarda yürürken çok dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlyas Tarık Katırcı, su geçirmez, yalıtımlı, kaymaz kalın tabanlı, geniş ve yüksek olmayan topuklu ve hafif kışlık botlar kullanılması gerektiğini söyledi. Katırcı, özellikle vatandaşların dengesini sağlaması açısından ellerinin cepte olarak yürümemesi gerektiğini ifade etti.

YÜRÜYÜŞÜNÜZE DİKKAT EDİN

Kış mevsiminin kendini sert bir şekilde hissettirdiği şu günlerde alınacak olan basit tedbirler karlı ve buzlu havalarda kaza geçirmeden yürünebilir. Uygun duruş ve yürüme tekniklerinin kar ve buzda kaymaları önleyerek kırık çıkık vakaların önüne geçilebileceğini hatırlatmak istiyorum.

Dışarıda adımlarımızı küçük ve iki ayak arasındaki mesafe artırılarak yürümeliyiz. Üstümüze rahat kıyafetler giyilmeliyiz. Ayakkabılarımız topuksuz, kösele, altı lastikli veya kauçuk olmasına dikkat etmeliyiz. Eskimiş kalın çorapları, ayakkabımızın üstüne geçirilerek yola çıkarsak düşme olasılığını bir nebze azaltmış oluruz. Düşme neticesinde meydana gelen kırıklarda ilk etapta soğuk kompres yapılmalı ve geçer diye beklemeden mutlaka bir uzmana göstermeliyiz. Unutmamak gerekir ki, düşen ya da kırık şüphesi olan hastalarda kırıkçıların yapacağı yanlış müdahaleler sakat bırakabilir

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum