Gazilerimizin Her Biri Cumhuriyetimizin Kahramanlarıdır!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gazilerimizin Her Biri Cumhuriyetimizin Kahramanlarıdır!
18 Eylül 2021 - 20:36
Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduklarını hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bugünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız” dedi.
Gazilik Şereflerin En Yücesidir
Geçmişi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu olan Türk milletinin, tarihin her döneminde şehadeti göze almış ve gaziliği ise, kader bellemiş bir milletin olduğunu kaydeden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Bilindiği üzere ecdadımızdan bize kadar ulaşmış bulunan ‘Gazamız Mübarek Olsun’ diye bir niyaz vardır. Bu dua aslında bereketi ve dolayısıyla da kazançlı çıkmayı ifade eder. Yani bizim milletimiz öyle asil, öyle cesur ve öyle muazzez bir millettir ki; Allah yolunda, vatan, bayrak ve millet uğrunda can vermeyi yahut can vermeye talip olmayı her daim bereket bilmiş ve çok büyük bir manevi kazanç kabul etmiştir. Çünkü Şehitlik makamı da Gazilik makamı da bizler için payelerin en büyüğü ve şereflerin en yücesidir. Dolayısıyla uğruna Şehit düşmeyi ya da Gazi olmayı peşinen kabul etmiş olan bu milletin toprağına, istiklal ve istikbaline göz dikmek; bir kere en büyük deliliktir ve başlı başına akıl tutulmasıdır. Kaldı ki, bunu en iyi bilen de, yine geçmişte aklını aldıklarımızdır” diye konuştu.
Tüm Dünyaya Gücünü Göstermiştir
Gaza ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin bilincinde yaşamaya devam ettiklerini aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “15 Temmuz’da milletimizi esaret altına almak ve ülkemizi vesayet altına sokmak isteyen şer güçler ve maşaları, karşılarında her bir ferdi vatan ve millet için canını silahlara, bombalara ve uçaklara siper eden bir milleti bulmuşlardır. Bu millet 15 Temmuz’da meydanlardaki cansiperane mücadelesiyle “Gazi Millet” unvanını taşımayı hak ettiğini bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir. Bugün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum