Gaziler Gününü Tebrik Ederim

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından "Mareşallik" rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün yıl dönümü olan bugün, yurdumuzda her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Gaziler Gününü Tebrik Ederim
19 Eylül 2020 - 13:00
Yüreklerindeki din, namus, vatan, bayrak ve millet aşkıyla tarihe destanlar yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdırlar. Vatanımızın savunmasının her kademesinde görev yapan asker ve emniyet görevlilerimiz, görevlerini yaparken "yâ şehit oluruz, yâ gazi" inancıyla yaparlar.
İnancımıza göre de "şehitlik" mertebesinden sonraki en kıymetli değer "gazilik" unvanıdır.
Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan gazilerimiz; bekâmızın, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, millî birlik ve beraberliğimizin en kıymetli simgelerindendirler.
Bu vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Şehit yakınlarının, gazilerimizin ve vefat etmiş gazi yakınlarının devletten aldığı maaşlarının da bu emanete yakışır şekilde olması gerekir. Ekonomik sıkıntı çekmeden, geçim zorluğu yaşamadan hayatını idame ettirebilmelidirler. Ve bu durum her iktidarın aslî görevlerinden biri olmalıdır.
Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum