Gazetecilerden Yunan Vekile Sert Tepki!

Samsundaki gazetecilerde bu çirkin olaya tepki göstermeye devam ediyor.

Gazetecilerden Yunan Vekile Sert Tepki!
01 Şubat 2020 - 13:37 - Güncelleme: 01 Şubat 2020 - 13:44
AB Parlamentosu Genel Kurulu’nda Yunan adalarına gelen göçmenlerin durumu konuşulurken söz alan ve konuşması esnasında nefret kusarak Türk bayrağını yırtan hadsiz vekil Ioannis Lagos’a tepkiler dinmek bilmiyor.
Bu olay üzerine Gazeteciler Nedim Aydın, İsmet Aktaş ve Cüneyt Turguter, Cuma akşamları saat 19.00’da Samsun Güncel Haber Facebook sayfasından canlı yayınlanan ve beraber sundukları “Samsun Özel” adlı siyaset programında Türk bayrağı açarak ırkçı vekile en güzel cevabı verdiler.
Bayrak açıldıktan sonra Turguter; “Orada çıkan yunan vekil, hatta vekil değil şarlatan çıkıp bizim bayrağımıza ulaşamaz bile. Bizim Türkiye’deki siyasilerimizin yapması gereken çıkıp bence bizim gibi her zaman bayrağımızı açıp göstermektir. Biz biriz arkadaş, muhakkak bu bayrak anlı şanlı bizim bayrağımızdır, bizimdir demeleri lazım. Milletimiz her zaman birlik beraberliğini göstermiştir. Bizim siyasilerimizin de bunu her zamanda canı gönülden her zaman yapacağına inanıyorum” dedi.
Avrupa’nın bizden nefret etmesinin arka planının geniş olduğunu anlatan Aydın “Orada bir mesaj var. Bu AB Parlamentosu dediğimiz binanın içinde bir tane devlet değil birçok ülke temsil ediliyor. Orada çıkıp ona kaç kişi tepki gösterdi? Bi parlamento başkanı tepki gösterdi. Yani saysan 2 kişi 3 kişi. Diyorum ya bunların genlerinde var. Avrupa’nın kuyruk acısı var işleri güçleri hainlik” diyerek bizlere olan tepkinin altını çizdi.
Ülkemizin gelişiminden rahatsız oldukları için bu olayların yaşandığını söyleyen Aktaş “Özellikle son “10 yılda Türkiye’nin Teknoloji’de atılım yapmasından bunlar oluyor. Türkiye artık dışa bağımlı değil, Türkiye büyüyor. Türkiye gelişiyor. Arkadaşlar 2019 yılında Türkiye 180 milyar dolar ihracat yaptı, ithalat %9-10 civarında aşağıya çekildi.  Ne demek bu? Gelişen Avrupa’ya bağımlı olmayan bir Türkiye. Avrupa istiyor ki devamlı bize bağımlı olsunlar. İnsan hakları mevzusunda onlara bir şey olunca hemen haklar devreye giriyor Türkiye’ye bir şey olunca ses yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, gelişen büyüyen ve her zaman hedeflere kitlenen bir Türkiye var” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum