Gazeteciler Canik'te buluşuyor...

Canik Belediyesi, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle önemli gazetecileri Samsun'da buluşturuyor

Gazeteciler Canik'te buluşuyor...
07 Ocak 2016 - 15:44
Canik Belediyesi, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle önemli gazetecileri Samsun'da buluşturuyor. Aynı gün düzenlenecek Canik Basın Çalıştayı ve "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde basın sektörünün sorunları masaya yatırılacak.
Daha önce bir çok önemli sempozyum ve çalıştaya imza atan Canik Belediyesi, şimdi de gazetecileri Samsun'da buluşturuyor. Canik Belediyesi tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hem çalıştay hem de panel düzenleniyor. 8 Ocak Cuma günü önce sabah 09.00'da Canik Basın Çalıştayı'nda basının sorunları masaya yatırılacak, ardından öğleden sonra saat 14.00'da "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panel düzenlenecek.
ÖNEMLİ GAZETECİLER BULUŞUYOR
Toplam 5 grupta gerçekleşecek Basın Çalıştayı'nda "Basın ve Etik", "Yerel Medya", Görsel Medya", "İnternet Medyası" ve "Spor Haberciliği" başlıkları ele alınırken, Samsun ve Türkiye'den önemli gazeteciler basının sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşecek. Çalıştay sonunda hazırlanacak rapor ise kitap haline dönüştürülecek. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Osman Kara'nın yapacağı panelde ise Gazeteci Savcı Sayan, Gazeteci Mehmet Aydın, Spor Yorumcusu Bülent Yavuz ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey "Türkiye'de Gazeteciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını" konusunu konuşacak.
BASIN KAMU GÖREVİ GÖRÜYOR
Basının şehri ve ülkeyi yönetenlerle vatandaşlar arasında bir köprü görevi gördüğünü ve bir nevi kamu hizmeti yaptığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Basın yenidünyada oldukça önemli bir güç. Bu gücü mutlaka şehrimizin, ülkemizin ve toplumun yararına kullanmamız gerekmektedir. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle biz de basın sektörünün temsilcilerini biraraya getirmek istedik. Böylece birliktelik sağlanacak bu çalıştay ve panelde basın sektörünün sorunlarının tespit edileceğine inanıyoruz. Çalıştay ve panel hem şehrimiz hem de sektör çalışanları için faydalı olacaktır" dedi.
SORUNLARA IŞIK TUTACAK
Çalıştayın bir ilk olduğuna vurgu yapan Genç, "Değişen dünyaya bağlı olarak etkisi gittikçe artan yazılı ve görsel medya toplumları aydınlatma yönünde kamu görevi görürken, topluma ve ülkeye psikolojik, ekonomik ve imajsal anlamda olumlu ya da olumsuz etki yapma gücüne sahiptir. Bu zorlu meslek grubu çalışanlarının işlerinde pek çok güçlükle karşılaştıkları da bir gerçektir. Deneyimli basın temsilcileri ve çalışanları ile yapacağımız bu çalıştayın hem meydanın öneminin vurgulanmasına hem de yaşanan sorunların çözümüne bir nebze olsun ışık tutacağını düşünüyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Canik Kültür Merkezi’ndeki panele davet ediyorum" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum