Reklam
Reklam
Reklam

G20 Liderler Zirvesi Kapsamında Bilim Akademileri'nin S20+SSH20 Sonuç Toplantısı Başladı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBA Başkan Danışmanı Doç. Dr. Cem Korkut’un Türkiye’yi temsilen katıldığı S20+SSH20 Toplantısı 23 Eylül’de de devam edecek.

Reklam
G20 Liderler Zirvesi Kapsamında Bilim Akademileri'nin S20+SSH20 Sonuç Toplantısı Başladı
22 Eylül 2021 - 18:56
Reklam
Accademia Nazionale dei Lincei Başkanı Roberto Antonelli’nin açılış konuşması yaptığı Toplantı, paralel iki oturum şeklinde planlandı.
G20 liderler zirvesi kapsamında üye ülkelerin bilim akademilerinden oluşan S20+SSH20 toplantılarında S20 bildirisinin konusu “Olası Küresel Salgınlara Hazırlık ve Bilimin Bu Konudaki Rolü” iken bu seneye özel olarak Sosyal Bilimler alanında hazırlanan SSH20 bildirisinin konusu “Krizler: Daha Güçlü Bir İnsanlığa Doğru Ekonomi, Toplum, Hukuk ve Kültür” oldu.
S20 toplantısına TÜBA Başkanı Prof. Şeker ve eş zamanlı gerçekleşen SSH20 toplantısına ise Doç. Dr. Korkut katılarak sonuç bildirilerine yönelik görüşlerini sundular.
Oturumların ikinci yarısı öğleden sonra devam edecek. Toplantıların ardından sonuç bildirileri resmî olarak İtalya hükümetinin Dışişleri, Ekonomi ve Finans, Eğitim, Üniversite ve Araştırmalar ile Kültür Bakanlarına katılacakları özel oturumda takdim edilecek.
Programın ikinci gününde ise; İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, üye ülkelerin akademi başkanlarını Quirinal Sarayı’nda kabul edecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum