Reklam
Reklam
Reklam

FISU Üniversite Dünya Kupası Altıncı Gününde

FISU Üniversite Dünya Kupası Dövüş Sporları altıncı gününde Boks ve Muay Thai Ön Eleme müsabakalarıyla devam ederken gün itibariyle Wriestling müsabakası başladı.

Reklam
FISU Üniversite Dünya Kupası Altıncı Gününde
27 Eylül 2022 - 20:05
Reklam
FISU’da bugün başlayan boks mücadeleleri Yalçın Taşmektepligil Spor Salonunda seyircilerle buluştu. Ringde erkekler ve kadınlar ve kategorisi olarak toplam 24 sporcu yarıştı. Yarışmacılarda ülkemizi 6 sporcu temsil ediyor. Kadınlar 57 kiloda temsilcimiz Esra Özyol ve Ukraynalı Anastasııa Kovalchuk üst tura çıkmaya hak kazandı. Erkekler 51 kiloda Kırgızistanlı Baıel Urustombaıuulu ve Fransız Ibrahım Boukedın, 63.5 kiloda Fransız Axel Pıette ve Enzo Grau, İrlandalı Darren Oconnor, Kırgız Tımur Akmatalıev, Alman Chrıs Marco Eloundou, Ukraynalı Danylo Lozan ve son olarak sporcumuz Eren Özdemir üst tura çıkmaya hak kazanan isimler oldu.
Maçı takip edenlerin arasında FISU Yürütme Komitesi Üyesi Gabriel Kothofa da yer alıyordu ve müsabakaları büyük bir merak ve heyecanla izledi. Maç Sonu bir üst tura çıkan Türk sporcu Özdemir’in yanına giden FISU Yürütme Komitesi Üyesi Kothofa özel tebriklerini sundu ve başarılarının devamını diledi.
Erkekler 71 kiloda İrlandalı Matthew McCloe, Macar Soma Mester, Ukraynalı Maksym Molodan, Kırgız Sultan Asankul Uulu, Japon Rento Tanaka, Türkmen Bayramdurdy Nurmuhammedov, Ukraynalı Yaroslav Mykhalushko ve temsilcimiz Tuğrul Han Erdemir üst tura yükseldi. Kadınlar 54 kiloda Alman Sporcu Zeına Nassar, Japon Hana Narıta ve boksörümüz Hatice Akbaş yükselirken, 75 kiloda ise İrlandalı Aoıbhe Carabıne ve Koreli Sujın Seon adını üst tura yazdıran isimler oldu.
Muay Thai 3’cü gününde eleme heyecanıyla devam ediyor. Ringde kadınlar ve erkekler kategorisi olarak toplam 24 sporcu yarıştı. 14 sporcu ise organizasyona ev sahipliği yapan ülkemiz öğrencilerinden oluşuyor.
Kadınlar 51 kiloda temsilcimiz Nadiye Özdemir, Filipinler’den Rudzma Abubakar, 54 kiloda temsilcişerimiz Ezgi Keleş ve Ezgi Yılmaz, 63,5 kiloda temsicimiz Devrim Aydın ve Birleşik Arap Emirlikleri Miryam Chalghomi üst tura çıkmaya hak kazanan isimler oldu.
Erkekler 57 kiloda temsilcimiz Samet Kartal, Tayland’dan Jeerapong Paejumpu, 67 kiloda temsilcilerimiz Kubilay Tarhan ve İsmail Baran Özdemir, 75 kiloda Ukrayna’dan Vladyslav Hryhoriev ve Oleksandr Yefimenko üst tura çıkmaya hak kazandı.
FISU Dünya Dövüş Sporlarının 6. gününde Wrıestlıng müsabakaları Mustafa Dağıstanlı spor salonunda gerçekleşti. Güreş müsabakası olarak bilinen Wrıestlıng müsabakasında 6 kategori oynandı.
57 kiloda İran'dan Reza Momenıjoujadeh altın madalyayı alırken Gürcistan’dan Roberti Dıngashvılı gümüş madalyayı kazandı. 65 kiloda Ukrayna'dan Heorhii Kazanzhy altın madalya, ülkemizden Murat Bektaş gümüş madalyayı kazandı. Zorlu geçen mücadelelerin ardından 74 kilo erkekler kategorisine geçildi.
74 kiloda İran'dan Erfan Elahı altın madalya, Gürcistan’dan Luka Marımıdze gümüş madalyayı kazandı. 74 kilo minderde ayrılırken 86 kilo minderde yerini aldı. Ukraynadan Demid Karachenko altın madalyayı alırken Gürcistan’dan Goga Mamıaurı gümüş madalyayı kazandı.
92 kiloda sporcumuz Haci Abdullah Dilek ve İran'dan Ahmad Bazrıghaleh altın madalyayı alırken temsilcimiz Erhan Yaylacı ve Ukrayna’dan Andrii Kharkovskyı gümüş madalyayı kazandı. 92 kilonun ardından son tur olan 125 kilo kategorisine geçildi.
125 kiloda İran'dan Seyed Mehdi Haahemıjouybarı altın madalyayı, Ukrayna'dan Yurii Idzınskyı gümüş madalyayı kazandı.
WRIESTLING

57 kilo
Altın madalyaİranReza Momenıjoujadeh
Gümüş madalyaGürcistanRoberti Dıngashvılı
65 kilo
Altın madalyaUkraynaHeorhii Kazanzhy
Gümüş madalyaTürkiyeMurat Bektaş
74 kilo
Altın madalyaİranErfan Elahı
Gümüş madalyaGürcistanLuka Marımıdze
86 kilo
Altın madalyaUkraynaDemid Karachenko
Gümüş madalyaGürcistanGoga Mamıaurı
92
Altın madalyaTürkiyeHacı Abdullah Dilek
Altın madalyaİranAhmad Bazrıghaleh
Gümüş madalyaTürkiye
 
Erhan Yaylacı
Gümüş madalyaUkraynaAndrii Kharkovskyı
125 kiloda
Altın madalyaİranSeyed Mehdi Haahemıjouybarı
Gümüş madalyaUkraynaYurii Idzınskyı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum