FETÖ, Hizbullah, DHKPC vb. İle Mücadelesini Sürdürecek

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “2020 Yılında ülkemizi uğraştıran güvenlik problemlerini sıralayarak, FETÖ, HİZBULLAH, DHKPC vb. ile mücadelesini sürdürecek” dedi.

FETÖ, Hizbullah, DHKPC vb. İle Mücadelesini Sürdürecek
03 Ocak 2021 - 22:29
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “2020 Yılında ülkemizi uğraştıran güvenlik problemlerini sıralayacak olursak, 1’ inci Pandemi, 2’ inci Ekonomi, 3’üncü PKK terörörüyle mücadele, 4’üncü Dağlık Karabağ, 5’inci Doğu Akdeniz, 6’ıncı Libya, 7’inci Suriye, 8’inci Yunanistan’ın “silahlandırılmaz ”statüdeki Ege adalarını silahlandırması, 9’uncu Kıbrıs, 10’uncu Kuzey Irak, 11.S-400 Krizi CAATSA yaptırımları, 12’inci ve diğer terör örgütleri, FETÖ, HİZBULLAH, DHKPC vb. ile mücadelesini sürdürecek” dedi.    
Yukardaki başlıklardan Pandemi konusunda, alınan tedbirler ve önümüzdeki günlerde muhtemelen 15 Ocak’tan sonra aşılanmanın da başlanmasıyla daha güzel günlere kavuşacağımızı  umuyoruz vurgusu yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,“ Buna rağmen 2021 yılında da maske, mesafe, temizlik kurallarına ve bazı kısıtlamalara uyarak hayatımızı sürdüreceğimizi değerlendiriyorum. Ekonomik konulara gelince, inşallah pandeminin olumsuz etkileri kalktıkça paralel olarak ekonomimiz de daha iyi olmaya başlayacaktır. PKK terör örgütüyle mücadeleye bakacak olursak; örgüte son 5 yılda büyük darbe indirilmiş, 8 bin 523 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.10 Ocak 2020’den günümüze kadar 289 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütü yurt içinde eylem yapamaz hale gelmiştir. Yurt içindeki terörist sayısı 340 civarına kadar düşürülmüş, örgüte katılım 5 ‘binlerden son yılda 130’a kadar düşürülmüştür.  Son bir yılda 218 terörist örgütten ikna yolu veya kaçarak gelip teslim olmuşlardır. Teslim olmalarda Diyarbakır annelerinin HDP binası önünde evlatlarını örgütten kurtarmak için yürüttükleri eylem de etkili olmuştur.2021 yılında da PKK terör örgütüyle mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini, yurt içinde örgütü sıfırlamak, yurt dışında ise marjinal hale getirmenin hedefleneceğini ve buna yönelik planlamanın yapılıp uygulanacağını değerlendiriyorum” dedi.
Bazı Ortak Adımların Atılacağını Değerlendiriyorum
2020 yılının stratejik alanda en başarılı konusunun Dağlık Karabağ konusu olduğunu hatırlata Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Azerbaycan 44 gün süren muharebe sonucunda 30 yıldır işgal altında olan Dağlık Karabağ ve diğer vatan topraklarını kurtarmıştır. Rusya’nın öncülüğünde yapılan antlaşma ile Ermenistan yenilgiyi ve bu toprakların Azerbaycan’a ait olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştır. Ateşkes ve antlaşma şartlarının uygulanmasında Rusya ve Türkiye’nin birlikte çalışacak olması da antlaşmaya olan güvenin garantisidir.2021 yılında antlaşma şartlarının uygulanmaya başlanacağını ve Kafkasya’da Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, İran arasında bölgede güven ve istikrarın devamına yönelik bazı ortak adımların atılacağını değerlendiriyorum. Libya ile yapılan antlaşmalar ve uygulamalar mavi vatanda bize 300 bin kilometre kareye yakın bir denizalanı kazandırmıştır. Tabii bunun kazandırdığı stratejik değer çok büyüktür. Birleşmiş Milletler teşkilatınca da Libya’nın temsilcisi olarak görülen Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yapılan askeri, ekonomik, politik alandaki ilişkilerin 2021 yılında da artarak devam ettirileceğini değerlendiriyorum. Suriye’nin kuzeyinde kontrol altına aldığımız bölgeler ve hudutta aldığımız güvenlik önlemleri ile 2020 yılında bu bölgeden yurt içine sızmalar büyük oranda önlenmiştir. Örgüte bu bölgede ABD’nin, az da olsa Rusya’nın desteği sürmektedir. Rusya ile kurulan iyi diyalog sonunda 2021 yılında Rusya’nın örgüte olan desteği azalırken ABD’nin desteğinin artabileceğini değerlendiriyorum ”şeklinde konuştu.
Mutlaka Dayak Yiyeceğini Bilen İnsan Pisikolojisidir
2021 yılında Kuzey Irak’ta özerk Kürt bölgesi yönetimi ile de koordineli olarak bu bölgede örgüt üzerinde kurulan baskının artırılacağını vurgulayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Örgütün lider kadrosunu imhaya yönelik faaliyetlerin artırılacağını değerlendiriyorum. Türkiye’nin kendi kendine yeterli bölgesel bir güç olarak oraya çıkması 2020 yılında en çok Yunanistan’ı rahatsız etmiştir. Yunanistan buna karşı, İsrail-Mısır-BAA ve Fransa ile yaptığı askeri, ekonomik antlaşmalarla cevap vermeye kalkışmış, en son AB de ülkemize yönelik ekonomik kısıtlamalar uygulanması kararı aldırmaya çalışmış fakat başarısız olarak sükûtu hayale uğramıştır. Bence Yunanistan’ın psikolojisi, kavga başlarsa mutlaka dayak yiyeceğini bilen insan pisikolojisidir.2021 yılında da Yunanistan bu psikoloji ile devam etmeye, biz de ‘’bir hata yapsa da şunu güzel bir dövsem’’ hazırlığına devam edeceğiz. Kıbrıs’ta Kapalı Maraş’ın açılma kararının zamanlaması çok doğru olmuştur.2021 yılında umarım tamamen açılır ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisine de büyük katkısı olur” diye konuştu.
Birtakım Olumlu Yönde Gelişmelerin Olabilecek
Ülkemizin hava savunma ihtiyacını karşılamak için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması ve bunları kullanıma hazır hale getirmesi üzerine ABD, parasını ödeyerek satın aldığımız personel eğitimini bile tamamladığımız F-35 savaş uçaklarını vermekten vazgeçmiş ve şimdiye kadar sadece düşman ülkelere uyguladığının altını çizen Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “CAATSA yaptırımlarını yürürlüğe koymuştur.2021 yılında ABD her ne kadar yönetim değişikliği olsa da ilişkilerin düzelmesinin zaman alacağın, özellikle YPG/PKK’ ya ve FETÖ’ye sağlanan destek konusunda pek ilerleme sağlanamayacağını, diğer alanlarda NATO’daki ortaklık ve yerimizin doldurulamayacak olması nedeniyle birtakım olumlu yönde gelişmelerin olabileceğini, yurt içi ve dışında FETÖ ve diğer terör örgütleriyle yürütülen mücadeleye hız kesmeden devam edileceği, 2021 yılında da sağlanan huzur ve güven ortamının sürdürüleceğini değerlendiriyorum. Sonuç olarak 2021 yılının ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için huzur ve güven getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum