Ferruh ÇETİN'den anılar... Bundan sonra Samsun'dan kalkıp taa

Bundan sonra Samsun’dan kalkıp taa Uludağ’lara, Bolu Kartalkaya’lara, Ilgaz veya Erciyes’lere  gitmenize gerek yok

Ferruh ÇETİN'den anılar... Bundan sonra Samsun'dan kalkıp taa
10 Şubat 2015 - 21:15
Bundan sonra Samsun’dan kalkıp taa Uludağ’lara, Bolu Kartalkaya’lara, Ilgaz veya Erciyes’lere  gitmenize gerek yok.
Atlayın arabanıza günü birlik 84 km. uzağımızdaki Ladik’e, oradan da Akdağ Kayak Merkezine ulaşın ve kışın tadını çıkarın. Kayın, çocuklarınızla birlikte karlar üzerinde yuvarlanın...
Ladik’in 1788 rakımlı “Uzunyazı Tepe” ile 1404 rakımlı “Yemişen Tepe” arasında kurulan Akdağ Kayak Merkezi, günden güne yerli turistlerimizin ilgisini çekmeye başlamış.
Samsun’luların bu güzelim yerlerden ne kadar haberleri var acaba? Ben kalburüstü bir kesimin dışında bu güzelim yerlerden haberi olanların çok çok az olduğuna kalıbımı basarım.
O nedenle bugünkü yazımızda biraz Akdağ Kayak Merkezi ve Ladik dolaylarından bahsedelim dedik.
BURNUMUZUN DİBİNDE…
“Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi” burnunuzun dibinde yahu!...
Arazi yapısı itibariyle çok uzun kayak pist alanlarına sahip, olimpik kayak alanlarına kıyasla daha elverişli. Ayrıca bu alanın doğal çimle kaplı oluşu, burada yaz aylarında çim kayağının yapılmasına imkân sağlamakta ve 5 yıldan bu yana her yıl yapılagelen Yayla Şenliklerinde de çim kayağı yarışmaları düzenlenmektedir.
Kayak merkezinin bölgede tek oluşu, en yakın kayak merkezinin 4 saat uzakta olması bölgeyi cazip hale getirmiştir.
Bu da Samsun’lular için büyük bir avantajdır.
Kayak alanının İlçe merkezine yakın oluşu ve yolunun şimdilik stabilize olup, her türlü araçla ulaşım imkânının bulunması, barınma, konaklama ve diğer ihtiyaçların karşılanmasına imkan vermektedir.
TELEFERİK HATTI KURULUYOR
Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı “Akdağ’da kış ve yazın ulaşımın sağlanarak turizmin geliştirilmesi için bir teleferik projesi hazırladık. 4 kilometre uzunluğundaki teleferik projesi 12’şer kişilik 10 kabinden oluşacak. Yaz kış teleferik kullanılacağı için Akdağ’a ulaşım daha kolay olacak. Yapılan teleferik projesinin ilçemiz ve kentimize büyük katma değer sağlayacağını düşünüyoruz” diyor         
BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YILMAZ NE DİYOR?
Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’nin ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında Ladik ilçesi de masaya yatırılmış vaziyette..
Bir süre önce Akdağ Kayak Merkezi’nde; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği üyeleri ve vatandaşların da katıldığı bir toplantı düzenlendi. Ve Ladik’in Samsun turizmine yapacağı katkılar tartışıldı.
LADİK İÇİN 20  MADDELİK YATIRIM
Toplantının ev sahipliğini yapan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ilçenin turizmde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, taleplerini anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, turizm açısından farkındalık oluşturup ilçeye katkı sağlayacak 20 maddelik yatırım konularını bu toplantıda açıkladı. Hayata geçirecekleri 2 yıllık eylem planı kapsamında yapılacak işlerin adını koymak için geldiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Burada yapılabilecek bir sürü iş var. Oturup düşünsek milyon dolarlarla halledebileceğimiz bir sürü proje var. Bunların içinde 2 yıl içinde halledebileceklerimize ilişkin düşüncelerinizi almak istiyoruz. Fikirlerinizi tartışıp turizm eylem planına dâhil edeceğiz. Zaman çabuk geçiyor. Konuşmak yerine yavaş yavaş harekete geçirelim. İlave neler yapabiliriz, bunları kararlaştıralım. Gelip gidenlerden olmayıp iz bırakanlardan olalım” dedi.
2 YILDA NE YAPARIZ  ONA BAKALIM
Daha önce yapılan Samsun Turizm Master Planı’na değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu plan, bütün Samsun’u kapsar şekilde turizm potansiyellerini, tarihi ve sivil mimari birikimlerimizi detaylıca anlatıyor. Biz bütüne bakarak ilçelerimizde yapabilecek turizm yatırımlarını çıkaramayabiliriz dedik. Bu bütünün içinden Ladik’te oturup konuşup Ladik için 2 senede yapabileceklerimizi çıkarıp özetledik. Kısa vadeli bir aksiyon uygulama projesi yapmak istiyoruz. Konuşmak yerine uygulamak istiyoruz. Parmakla sayılacak olanların adını koyalım. Hemen projelendirip ihale edelim ve hayata geçirelim. Örneğin Ambar Köy’ü teslim alalım ve hemen işe girelim. Bürokratik işlemler arkasından gelsin. Bürokratik işlemlerin, yazışmaların uzun süreceği için hızlı hareket etme adına yapabileceğimiz işleri hemen yapalım. Büyükşehir Belediyesi olarak hemen girelim buraya, yapacağımız hizmetleri başlatalım. Şuan turistlere ambar köyünde göstereceğimiz bir şey yok. Ambar Köy’de hizmet verilmediği sürece bir anlamı yok. Burayı hizmet verir hale hemen getirelim” şeklinde konuştu.
SAMSUN’LULARA TANITACAĞIZ
Akdağ Kayak Merkezi’ni tanıtmak için uygulamaya koyacakları bir çalışmayı da açıklayan Başkan Yılmaz, “Mahallelere her cumartesi-pazar otobüs koyup buradaki vatandaşlarımızı Akdağ’a Kayak Merkezi’ne getirebiliriz. Evlere broşür dağıtarak duyurularını yapabiliriz. Samsunluların burayı görüp gezmesini sağlayabiliriz. Halkımız, kayak yapmayı öğrensin. İnsanları burada ağırlayıp güzel bir gün geçirtebiliriz. Akşam da evlerine teslim edebiliriz. Her hafta sonu yapabiliriz. Kar ve kış turizmine ilgisi olan insanlarımıza bu imkânlarımızı tattıralım. Bunu da hemen hayata geçireceğiz” dedi.
GİDİP GÖRMEK LAZIM
Büyükşehir Belediye Başkanının bu heyecanına  biz de katılıyoruz.
Ladik Akdağ Kayak Merkezi, hemen yanı başımızda... Gidip görmek gerekiyor.
Ladik ilçemiz sadece kış ayları için gidilecek bir yer de değil…
Mesela bahar aylarında da ziyaretçilere birçok alternatifler sunuyor.
Ladik gölünün kenarında yeni yeni yapılan piknik alanları, yaylalar ilçenin gezilecek görülecek yerleri arasında sadece bir kaçıdır...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum