Reklam
Reklam
Reklam

Fatsa, Aşı İçin Kollarını Sıvadı

Covid-19 ile mücadele kapsamında Fatsa Belediyesi ve İlçe Halk Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile “Aşı için Kolları Sıva Fatsa” temalı aşı seferberliği başlatıldı.

Reklam
Fatsa, Aşı İçin Kollarını Sıvadı
28 Haziran 2021 - 21:03
Reklam
Fatsa Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın yaş gruplarını düşürerek koronavirüsle mücadele konusunda başlattığı aşı seferberliğine, Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu aşı standı ile destek oldu.
Aşı Standına Yoğun İlgi
Sağlık Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de başlattığı aşı seferberliğine Fatsa Belediyesi, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte  “Aşı için Kolları Sıva Fatsa” sloganı ile destek vererek Cumhuriyet Meydanı’nda aşı uygulama noktası kurdu. Aşılamayı yaygınlaştırmak, hızlandırmak ve aşı hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan aşı uygulama noktasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Vatandaşlar, aşı olmak için stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ da İlçe Başkanı İsa Yüksel ile Cumhuriyet Meydanındaki aşı standını ziyaret ederek yürütülen kampanya hakkında İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan’dan bilgiler aldı. Başkan Kibar aşısını vurulmaya gelen vatandaşlara da ‘Geçmiş olsun’ diyerek koronavirüs konusunda biraz daha tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Vatandaşlarımızın Aşıya Daha Hızlı Ve Kolay Ulaşmasını Sağladık
Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan düzenlenen kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyamızı ve ülkemizi 1,5 yıldır etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadelede en etkili yöntem aşı. Devlet hastanelerimizde, aile hekimliklerimizde aşılarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz de onlara katkıda bulunmak aynı zamanda vatandaşımızın aşıya daha kolay ulaşmasını sağlamak için Fatsa Belediyemizin de desteğiyle Cumhuriyet Meydanına bir stant kurduk. Vatandaşlarımız için daha bir farkındalık oluşacak, aşıya daha hızlı ulaşacaklar, daha kolay ulaşacaklar. İnşallah herkes için hayırlı olur. Bu vesileyle de Fatsa Belediye Başkanımıza bu mücadelenin başından beri bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Aşı Salgınla Mücadelede En Büyük Gücümüz
Salgın ile mücadelede aşının önemine vurgu yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sağlık Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de başlatılan aşı seferberliğine, yerinde aşı uygulaması kapsamında oluşturduğumuz aşılama noktasında İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Birçok ülkelerin aşıya ulaşmakta zorluk çektiği bir dönemde yaklaşık 1 hafta önce ülkemizde aşı uygulamasının 18 yaşa kadar indirildiğini hep beraber Cumhurbaşkanımız öncülüğünde dinleyerek öğrendik. Artık insanların aşıya ulaşmakta zorluk çektiği bir dönem değil, uygulamanın insanların ayağına gittiği bir dönen başlattık ilçemizde. Bu sayede aşı uygulamasını çok daha hızlı ilerletmiş olacağız. Aşı standımız Karadeniz sahil yoluna çok yakın olmasından dolayı yolda giderken mola verip aşısını olabilecek vatandaşlarımızın da olabileceğini düşünüyorum. Cumhuriyet Meydanımızda kurduğumuz aşı uygulama noktasında, 10.00-18.00 saatleri arasında bir hafta açık kalacak aşı standında, aşı hakkı verilen 18 yaş üstü, sigortalı ve öncelikli gruplar randevu almadan dan aşısını olabiliyor. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımıza böyle bir hizmeti vermekten dolayı çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisini ve memnuniyetini görüyoruz. Aşı, salgınla mücadelede en büyük silahımız ve gücümüz.  Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşıdır. Bir an önce normal hayatımıza devam edebilmemiz için tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.  Fatsa’mızdaki sağlık kuruluşları olarak gerek hastane, gerek ilçe halk sağlığı müdürlüğü ve gerek aile hekimleri olarak etkin bir şekilde aşılama programı yürütülüyor. Bu vesileyle İlçe Halk Sağlığı Müdürümüze, sağlık personellerimize ve görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Bugün Gelinen Noktada 50 Milyona Yakın İnsanımız Aşılanmış Oldu
AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel’de yaptığı açıklamada, “Pandemi ülkemizde ve dünyamızda birçok acıların yaşanmasına neden oldu öyle ki insanlar birbirlerine veda edemeden bu dünyadan ahirete göç edenler oldu. Pandemi döneminde hamdolsun ülkemiz kriz yönetimi anlamında başarıyla bu işi götürdü. Bugün gelinen noktada 50 milyona yakın insanımız aşılanmış oldu. Pandemide aşılanma yaşı 18'e kadar inmiş oldu. Umut ediyoruz ki önümüzdeki günlerde Pandemi süreci sona erecektir. Ben bütün sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok ciddi derecede emekleri oldu” şeklinde konuştu.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum