Reklam
Reklam
Reklam

Fatsa, 24 Ayda Çok Büyük Kazanımlar Elde Etti

Fatsa belediye başkanı İbrahim Etem kibar “24 aylık görev süresinde Fatsa’ya kazandırılan yatırımları anlattı.

Reklam
Fatsa, 24 Ayda Çok Büyük Kazanımlar Elde Etti
01 Nisan 2021 - 14:56
Reklam
Ordu Altaş TV’de Funda Altaş Şimşit’in sunuculuğunu yaptığı “Ordu’yu Yönetenler Programı”na katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Göreve geldiği günden bu güne Fatsa’ya kazandırılan yatırım, hizmet ve projeleri anlattı.
Fatsa’nın 725 günde çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gündeme dair soruları yanıtlarken 24 aylık görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları ve yapacakları yeni projelerden bahsetti.
Vizyoner Belediyecilik Anlayışı
Fatsa’ya bugünkü kazanımlarının çok ötesinde bir ‘vizyon ve şehircilik’ anlayışıyla bakıyoruz. Şehirde sağladığımız siyasi birlik ve beraberlikle istişare kültürü ile hizmet yapıyoruz. Göreve geldiğimizde imkânsızlıklarla borç yükü altında ezilen belediyemizi bugün güçlü ve disiplinli mali yapısıyla itibarlı bir kurum haline getirdik.
24 Ayda 24 Hizmet Aracını Belediyemize Kazandırdık
Kaynakları doğru kullanıp tasarruflu, disiplinli mali politikalarla her ay araç filomuzu güçlendirdik. Devletleştirdiğimiz araçlarımızı belediye envanterine kazandırarak çok büyük tasarruf elde ettik. Hem tasarruf ediyoruz, hem de alırken kazanıyoruz. Bugün 24 ayda 24 hizmet aracını belediyemize kazandırdık.  İnşallah, 60 ayda 60 hizmet aracıyla araç filomuzu güçlendirmiş olacağız.
Fatsa’nın Adının Geçtiği Her Yerdeyiz
Fatsa adının geçtiği her yerde kazanım elde etme konusunda canla başla çalışıyoruz. Şehre faydalı olan her girişimin, her oluşumun, merkezindeyiz. Fatsa’nın kronikleşmiş birçok sorununu çözüme kavuşturduk. Alt yapı noktasında Büyükşehir Belediyemizle ile birlikte sağlanılan güçlü koordinasyon ve uyumla birçok sorunu çözdük, çözmeye devam ediyoruz.
Fatsa Yatırım Ve Kazanımlarla Şehircilik Anlamında Gelişiyor
Fatsa’nın her sorunu kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Fatsa’mızın cazibe merkezi olma konusunda her türlü adımları atıyoruz. Ayazlı Mahallemizdeki vahşi çöp depolama alanı kapatarak şehrimizi çöpten ve çöp kokusundan kurtardık. OSKİ Genel Müdürlüğümüzü Fatsa’ya kazandırarak, şehrimizin alt yapı konusunda geri kalmışlığının, yapılan yatırımlardan yeteri kadar pay alamamasının da önüne geçtik. Yine Ayazlı Mahallemizde günlük 30 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak 3 bin m3 ‘lük su deposunu Fatsa’mıza kazandırdık. Fatsa’mızda yıllardır atıl durumda kalan eski ismi ile Çınar hastanesi yeni hizmet yapısıyla Toplum Sağlığı Hizmet Merkezi olarak yakın zamanda hizmet verecek.  Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulması Fatsa’mızın rütbe kazanmasının ve gelişmişliğinin göstergesidir. Sağlık ve termal turizmi anlamında 4 yıldızlı Fatsa Termal ve SPA oteli, ülkemizde sağlık ve kaplıca turizmi denince sağlıklı yaşamın adresi olacak. Karadeniz sahil yoluna yakın birçok hastaya şifa olacak kaplıca suyu ve konaklama hizmeti ile bölgemizin ve şehrimizin turizmine ve istihdamına katkı sağlayacak.
Fatsa, Bölge En Hızlı Büyüyen ve Göç Alan İlçe
Bölgede hızla büyüyen ve göç alan ilçe alarak Fatsa’nın yükselen bir ivmesi var.  TÜİK 2020 verilerine göre Ordu’nun en hızlı ve en fazla büyüyen ilçesi Fatsa’mız oldu. Fatsa’mızın nüfusu 3 bin 914 kişi arttı. Şehrimize kattığımız değer nüfusumuza da yansıdı. Bunun gerekçesi, Fatsa’nın gelişmesi ve güzelleşmesi ile bölgemizdeki Organize Sanayimizin büyümesidir. Bu büyüme ivmesi, yeni istihdam kapılarının açılması, yeni yatırımcıların gelmesinden kaynaklanıyor. 2 yıl önce istihdam sayısı 4 bindi. Bugün bu rakam 6 binlerde. İnşallah bu sayı yılsonu itibariyle 7 binleri bulacaktır.
Adaletle Ve Öncelik Sırasına Göre Mahallerimize Hizmet Yaptık
89 mahallemize adaletli, her mahallemizin öncelik sırasına göre 30 km’nin üzerinde yol yaptık.  Nisan itibariyle 35 km’lik ilk ihalemizi tamamlamış olacağız. Mayıs ayında da 25 km’lik yeni beton yol ihalesine çıkacağız. Geçen sene grup yollarla 42 km’lik sıcak asfalt döktük. Bu yıl grup yollarla 25 km sıcak asfalt planlıyoruz.  Büyükşehir Belediyemizde Fatsa yol ağında 20 km beton yol hizmeti verecek. Kırsal ve şehir merkezinde asırlık, konforlu standartı yüksek yollar yapıyoruz.
Kapalı Pazar Yeri Nisan Ayı Sonunda Hizmete Girecek
Sakarya Caddesi Elekçi Deresi yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde Fatsa’mıza modern kapalı pazar yeri inşa ediyoruz.  Çatısında kurulacak güneş enerji panel sistemi ile kendi enerjisini kendisi üretecek.  Çok kapsamlı ve modern bir şekilde inşa edilen Kapalı Pazar Yeri, Nisan ayı sonuna yetiştirilecek.  246 adet satış birimi yer alacak. 750 metrekarelik alanda peyzaj imalatları yapılarak içerisinde yürüyüş yolları, kamelya, oturma bankları, çöp kovaları ve 20 araçlık otopark bulunacak. Projede uygulanacak olan sert zemin imalatları, 100 metre uzunluğunda betonarme istinat duvarı, çevre aydınlatma işleri ve elektrik tesisatı imalatları ile modern bir pazar inşa edilecek. Kapalı Pazar Yerimize taşkın koruma ve yay köprüsü yapıyoruz. Bu yatırımlar olası bir sel sonrası, muhtemel taşkınları koruma altına alacağı gibi, Elekçi deremizin karşısında ikamet eden vatandaşlarımızın Kapalı Pazar yerine rahat ve kolay bir şekilde ulaşımını da sağlayacak.
Pandemi Sınavını Başarılı Verdik
Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pandemi sürecinde üzerimize düşenin fazlasını yaparak mücadele ettik. Biz pandemi ile mücadeleyi, kadim kültürümüz ve geleneklerimizden gelen komşuluk anlayışı ile yürüttük. 4 milyon maske üretip dağıttık. Araç dezenfeksiyon ünitesini kurduk. Vefa Sosyal Destek Grubu ile ortaklaşa ciddi yardım projeleri yürüttük.  Karantinada kalan mahallerimizde C vitamini gıda destek paketini kapı-kapı dağıttık. Yardıma ihtiyacı olan tüm ailelerin neye ihtiyacı varsa karşıladık. Bu süreçte can dostlarımızı unutmadık, 45 beslenme noktası oluşturduk ve 20 ton mama dağıtımı yaptık.
Pandemide Kültür Sanat ve Eğitim Faaliyetlerini Evlere Taşıdık
Sokağa çıkma kısıtlaması dönemlerinde tiyatro ve konservatuar ekibimizle birlikte çocuklara yönelik eğlencelerin olduğu etkinlikler yaptık. 23 Nisan Çocuk Şenliği Etkinliği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri,  Resim Yarışması, Balık avı yarışması, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, 29 Ekim Kutlamaları ve pandemi konserleri ile moral ve motivasyonu sağlayarak 12 canlı konser yaptık.
Salgın sürecinde, özellikle lise düzeyindeki gençlerimize yol gösteren, eğitimine ve kültürel birikimine katkı sağlayan Lisezone dergisini her ay olmak üzere, ilk 5 sayısından oluşan toplamda 40 bin dergiyi kapı-kapı dağıtarak gençlerimize ulaştırdık.
Japon Türk Ortaklığı İle Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Merkezi Projesi
Belediyemizin ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ belediye tarihinde kazanılan ilk uluslararası proje olma özelliği taşıyor. Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden uygulanmasına karar verilen 10 proje içerisinde 6’ncı sırada yer aldık. Japon ortaklığı ile Fatsa Belediyemizin sahibi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin paydaş olduğu proje kapsamında,  yıllık 250 kişi tekstil sektöründe iş sahibi yapılacak ve kadın istihdamının sürdürülebilir olmasına destek sağlanacak.  Japon Türk ortaklığı ile yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında kadınların doğrudan istihdama kazandırılması için mesleki eğitim merkezi kurulacak.
Fatsamıza,  Şehircilik, Gençlik ve Spor Yatırımlarını Kazandırdık
Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın Ordu programlarında Fatsa’mız için çok önemli müjdeler aldık. Evkaf Mahallesi’nde eski çöp alanı üzerine 100 dönümlük Millet Bahçesi ile birlikte yine Evkaf Mahallesi’nde 520 bin m2’lik alanda Kentsel Dönüşüm Projesi başlatılacak. 500 hak sahibi vatandaşlarımızın uzun yıllardır umutla beklediği kentsel dönüşümü yerinde dönüşümle hayata geçireceğiz. Adliye Binası ve Selatin Camii ile birlikte birçok sosyal ve kültürel donatı alanları olacak. TOKİ Başkanlığımız, bu projenin imalatlarını gerçekleştirecek.  Gençlerimiz için İl tipi gençlik Merkezi, 500 seyirci kapasiteli sentetik çim saha, daha önceden belde olan mahallelerimizde basket sahası ve küçük halı sahalar olmak üzere 12 tane spor tesisini yatırım programına aldırdık. Ayrıca 1 tane de yarı olimpik yüzme havuzu yatırım programına alındı. Yine Fatsa belediye sporumuza Sayın bakanımızın talimatıyla Spor Toto'dan sponsorluk desteği geliyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum