FAİR PLAY'İN ETİK DEĞERLERİNİ KİMLER YOK ETTİ?

Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Güntekin Kullukçu,” Nedir bu futbolumuzun başına gelen tatsız olaylar? Bir tarafta 03 Temmuz Şike olayı, diğer tarafta hakemlerle psikolojik savaş,

FAİR PLAY'İN ETİK DEĞERLERİNİ KİMLER YOK ETTİ?
04 Kasım 2015 - 01:18
Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Güntekin Kullukçu,” Nedir bu futbolumuzun başına gelen tatsız olaylar? Bir tarafta 03 Temmuz Şike olayı, diğer tarafta hakemlerle psikolojik savaş, Fenerbahçe ye yapılan silahlı saldırı ve birkaç gündür Ulusal ve yerel medyanın yazılı ve görsel kısmında hayretle İbrahim Hacıosmanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetilmesi gereken yöneticisi ve üstelikte Başkan Vekili İbrahim Usta’yı okuyor ve izliyoruz” dedi. 
İYİ NİYETLERİN HEPSİNİN KÖKÜNE TUZ, BİBER EKMİŞTİR

Hani geçen sezona “Süleyman Seba Lig Sezonu” bu yılda “Hasan Doğan” sloganıyla başladıklarını hatırlatan Başkan  Kullukçu, ”Bırakınız yukarıdaki önceki olayları, sataşmaları… Daha ligin 10. Haftasında oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor müsabakası sonrası, Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Türk Futbolu ve Hakemler için ürpertici konuşmaları bütün bu iyi niyetlerin hepsinin köküne tuz, biber ekmiştir. Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak;  Ülke futbolu adına örnek olması gereken bu kişilerin Futbolumuzu her türlü şiddet tavır ve davranışlardan uzak tutmaları gerektiğini kamuoyumuzla paylaşmak da yararı vardır hepimiz bunu görmekteyiz. Anlaşılıyor ki değil bir tane Süleyman Seba  Lig Sezonu, yüz tane Hasan Doğan’lar gelse de değişen bir şeyin olmayacağıdır” diye konuştu.
FENERBAHÇE KAFİLESİNE YAPILAN SİLAHLI SALDIRI
Bu kin, bu düşmanlık futbolumuza nereden, niçin ve nasıl oluşturuldu? Bu sorunun tarafsızım diyen taraflarca çok ciddi olarak yorumlanması ve değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Güntekin Kullukçu, ”Türk toplumumuzda nerede kaldı dostluk, kardeşlik, hoşgörü, Fair- play’in etik değerlerini kimler yok etti veya etmeye çalışıyor?  Futbolcusuyla, antrenörüyle, yöneticisiyle, Sportif Direktörüyle, hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu saha içi Temsilcilerinin dâhil her kesimiyle mesleklerine dönük olarak sorumluluklarını çok ciddi ve her türlü tahrik edici tavırlardan ve davranışlardan uzak kalmalarının idraki içerisinde olmaları önem taşımaktadır. Bu olay aynı zamanda güvenlik zafiyetinin de göstergesidir.

Futbolumuz bu noktalara nasıl geldi veya getirildi sorusunu sormakta, sonucuna gitmekte yol gösterici olabilir. Bunu da baştan da söylediğimiz gibi Türk Futbolunda milat olan; 03 Temmuz Şike olayına, Psikolojik baskı, Futbol tarihinde bir ilk olan Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı ve Soyunma odası koridorları, hakemin odalarda mahsur kalışı, Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisinin Samsunspor-Kardemir Karabükspor müsabakasındaki seyirciyi tahriki ile yangına benzin yetiştirme yarışında” dedi.
SÖYLENECEK CİDDİ KONULAR OLDUĞU BİR GERÇEKTİR
Daha ligin yarısı dahi olmadan yöneticiler arasındaki hırçın ve itham edici beyanları, TFF Başkan vekilinin bu tür söylemlere kucak açmasında yarışır halde olması, sportif direktör Süleyman Hurma’nın saygı dışı davranışları karşılıklı söz ve eylemlerini görüyor ve yaşadıklarını ifade eden Başkan  Kullukçu,”  2015-2016 Lig Sezonuna Türkiye Futbol Federasyonunun Süleyman Seba’dan sonra ismini verdiği “Hasan Doğan Sezonu’’ logosu hayatını hizmet verdiği her alanda Saygı ve sevgi tohumu ekerek onuru ile tamamlamış olan, merhum Hasan Doğa’nın adına  yakışır şekilde sonuçlandırılması futbol kamuoyu olarak hepimizin gönülden istediğimiz bir sezondur.
Sonuç olarak;  Futbol da siyaset iç içe geçmiş durumda iken söylenecek ciddi konular olduğu bir gerçektir. Trabzonspor bir markadır. Trabzonspor aleyhine hakem hataları tabi ki olmuştur. Bu markaya Başkanı da yöneticisi, sportif direktörü de olsa kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur” diye konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum