Esnafa Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ol Denmiştir!

CHP İl Başkanı Fatih TÜRKEL Önceki gün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Açıkladığı ekonomi paketine, Ayrıca AKP İl başkanı Sayın Ersan Aksu’nun Esnaf Paketten çok memnun açıklamalarına cevaben.

Esnafa Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ol Denmiştir!
16 Aralık 2020 - 17:38
Önceki maliye bakanı damat ekonominin çanına ot tıkamış, merkez Bankası'nda 180 milyar dolar para ortada yok. Esnafa açıklanan son ekonomik paket ile adeta dağ fare doğurdu muş'tur dedi. Ekonomiyi batıranlar saraylara köşklere yazık saraylara 100 milyar yüz milyarlarca lira para harcayanlar onlarca uçak alıp itibardan tasarruf edilmez diyenler esnafına, o da sadece basit usul vergi ödeyen esnafına 500 TL ile 750 TL arası kira yardımını ayrıca defaten de biner TL. 3 seferlik yardımı reva gördü.
Ülkemizde ve şehrimizde esnaf ekonominin can damarıdır, Ülkenin vergi lokomotifi esnaf sanki ülkenin ekonomik buhranının sorumlusu kendisiymiş gibi iktidar tarafından aylardır yok sayılmıştır.
Esnafımız 11 aydır açlıkla yoklukla mücadele ederken esnafımızın yanında çalışan ocakçı, çaycı, garson aşçı, tezgâhtar evinde taş kaynatıyor şimdi çıkmışlar büyük bir lütuf gibi 500 TL ile 750 TL arası para verdik diyorlar. Buradan iktidara hatırlatırız esnafa pamdeminin başında verdiğiniz kredilerin ödemesi geldi nasıl ödenecek, Samsun da 750 TL ödeyen kaç işyeri var.  Boş dükkânlara elektrik su doğalgaz faturaları geliyor kim ödeyecek faturaları. Samsun da 1200 kahveci 200 kantinci,1300 servisçi esnafı 750 tl ile neyin kirasını ödeyecek. 9 milyar TL 5li çeteden vergi silip de 5 milyar TL Türkiye de  esnafa sözde destek paketi açıklamak, basit usulde ticaret yapmaya çalışan esnafa, orta ölçekli esnafa büyük ölçekli esnafa   hakarettir. Ayıptır, biraz ciddiyet lütfen

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum