Eski bürokrat CHP Ortahisar belediye meclis üyesi Turgay Şahin'le

Eski bürokrat CHP Ortahisar belediye meclis üyesi Turgay Şahin’le uzun bir sohbet yaptık

Eski bürokrat CHP Ortahisar belediye meclis üyesi Turgay Şahin'le
22 Ocak 2015 - 17:49
Eski bürokrat CHP Ortahisar belediye meclis üyesi Turgay Şahin’le uzun bir sohbet yaptık.

Şahin çok uzun zaman kapatılan YSE ve Köy Hizmetlerinin çeşitli birimlerinde çok uzun zaman mühendis, Trabzon içme suları şube müdürü ve il müdür yardımcısı, il müdürlüğünün ardından Erzurum bölge müdürlüğüne atanmış. Kendisine bağlı Erzincan, Ardahan, Kars, Ağrı illerini yönetmiş, Ak Parti iktidarının ilk görevden aldığı bürokratlar arasında yer almış ve anında emekliliğini isteyerek çok sevdiği memuriyetten ayrılmış.

Önce Trabzon belediye meclisi üyesi ardından Ortahisar belediye meclisi üyesi seçilmiş. Eski bürokrat Şahin Trabzon Hava ve Deniz Gümrük kapılarıyla etrafındaki illerin dinamosudur, bu nedenle bölge müdürlüklerinin birçoğu da burada konuşlandırılmış ve bu nedenle büyükşehir yapılmıştır.

Bu şehir dışarıdan ve vekâletlerle yönetilmeyecek kadar büyüdü.  Eğer siz bu şehre halen evinizi parkınızı taşımamış uzaktan yönetmeye çalışıyorsanız başka kurumların yaptığı işleri sürekli sahipleniyorsanız o kurumlara haksızlık yaparsınız. Bu halkı yanılttığınızı fark etmiyorsanız, kendinizi acilen çek etmeniz gerekir. Sizin TOKİ yatırımlarıyla ne ilginiz var? Sizin Karayolları yatırımlarıyla ne ilginiz var? Ve sizin EPDK’nın yaptığı ihaleyle doğalgaz işini alan firma ile ne işiniz var? Eğer siz bu işleri alan firmaları kayırırsanız haksız rekabeti desteklemiş olursunuz. Yüklenici firma işi almıştır şu veya bu şekilde yapıp bitirecektir. Yapmaz ise gerekli cezayı yiyecektir. Çünkü devlet ihale kanununda bunun bir müeyyidesi vardır… Siz asıl bu şehirde hangi projeyi ürettiniz onu söyleyiniz. Ne oldu her yerel seçimde gündeme getirdiğiniz Teleferik, ne oldu Raylı sistem, ne oldu Çömlekçi, ne oldu Narlıbahçe, ne oldu Hızırbey kentsel dönüşümleri, ne oldu 61 projeniz, çocuk bezi değiştirme, el işi, ev işi, ayak işi proje değildir! Bunlarla kimseyi kandıramazsanız. Bakın sizin hiç beğenmediğiniz CHP’li belediye anlayışı Ortahisar, Gülbahar Hatun mahalleri, Zağnoz, Tabakhane ve Yeni Cuma ve Pazar Kapı mahallelerini TOKİ’nin o zamanki başkanı Erdoğan Bayraktar’ın gündemine aldırarak bu konuda düzenlenen protokolün altına korkmadan imza atarak kentsel dönüşümleri başlattı. Yıldızlı, Bahçecik TOKİ-1 ve TOKİ-2 konutlarının önünü açtı. Yüzlerce inanı ev sahibi yapmayı sağladı. Hiç kimseyi mağdur etmedi ve ettirmedi.

Siz bu kurumun Genel sekreterini çalıştırmıyorsunuz. Siz Genel sekreter yapamadığınız (aslan bacanak ) Ziraat mühendisi Recep Köksal’ı TİSKİ Genel müdürlüğü için yaptığınız teklifi İçişleri Bakanlığı bu göreve atanması mümkün değildir yazısına rağmen başka bir isim önermeyip vekâleten yönetim için direniyorsanız… Siz dışarıdan özel kalem müdürlüğünüze atadığınız Mustafa Akkaya’yı memuriyetinin beşinci yılında Genel sekreter yardımcılığını atamak istediğiniz halde içişleri bakanlığının atanması mümkün değildir yazısına rağmen o göreve daha uygun birini atamıyorsanız… Bu vekâletlerle bu kadar gidersiniz! Siz maliyetlerimize yüksek diye yüzlerce dozer, kepçe ve greyder operatörünü torba diye başka kurumlara çaycı, çöpçü hizmetli diye göndermişseniz, bu makineleri sürecek adam hatta makinesine zincir saracak operatör bulamıyorsanız valilik yoluyla bu adamları yeniden geçici görevle çağırabilirdiniz veya emeklileri geçici kadroyla işe alabilir bu milleti 1 gün kar yağdığında bu kadar mağdur etmezdiniz… Siz aslında karla mücadeleye hazırız diye basına poz verdiğiniz o ekibin fotolarını tüm billboardlara asında bu şehri bu hale kim getirdi bu millet bir görsün… Bir anlasın… Belki ibret alırlar!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum