Eşitlikten Vazgeçmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, ayırt etmeksizin tüm yurttaşların sorunlarını çözeceklerini belirterek “Ben siyaset için değil, âşık olduğum Atakum’a hizmet için talip oldum. Her kesim eşit hizmet alacak” dedi.

Eşitlikten Vazgeçmeyeceğiz
23 Mart 2024 - 16:28
CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, adaylığının açıklanmasının ardından parti rozetini yerine ve Mustafa Kemal Atatürklü ve Ay-Yıldız Bayraklı rozetleri yakasına taktığını söyleyerek, “İlkokul, Ortaokulu ve lise eğitimimi Atakum’da tamamladım. Daha sonra iş hayatına atıldım. İşyerlerim ve evim Atakum’da. Ben Atakum aşığıyım, Atakum sevdalısıyım. Ben belediye başkanı seçildiğimde siyaset yapmayacağım, ilçemize hizmet yapacağım. Vaat etmeyeceğiz, liyakatli kadrolarımız ile çok çalışıp projelerimizi gerçekleştireceğiz. Her kesime eşit hizmet yapacağız. Bu mahallede biz az oy çıktı işini geciktirelim olmayacak. Herkesin işi yapılacak. Eşitlikten asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Kent Akademisi Kuracağız
Atakum Belediyesinde bir yandan etkin yerel hizmet verilirken bir yandan da yerel demokrasi ve katılımcı belediyeciliği geliştireceklerini söyleyen Serhat Türkel, “ Demokratik olarak seçilen Kent Konseyi başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve komisyonlar yetkin ve alanında uzman kişilerden oluşması için özen göstereceğiz. Kent konseyinde çocuk, gençlik, kadın ve engelli komisyonları aktif biçimde çalışacak. Kent Konseyince şehre dair görüş, öneri ve yapıcı eleştirileri, belediye meclisinde öncelikli gündem olacak. İlçemizde yaşam kalitesini artırmaya yönelik proje üretmek üzere akademisyenler, fikir insanları, sivil toplum örgütleri, sivil platformlar ve mahalle muhtarları bir masa etrafında toplayacak bir Kent Akademisi kurulacak. Akademi bünyesinde şehrimizin özellikle toplumsal yaşamına yönelik projeler üretmek üzere Toplumsal Tasarım Atölyesi kurulacak. Belediye, periyodik olarak Yıllık Faaliyet Raporunu halkımızın görebileceği ve ulaşabileceği biçimde web sayfası, QR kod ve afiş gibi yöntemlerle kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca belediyenin bütün ihaleleri şeffaf biçimde gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
Memnuniyet ve Şikâyetler İçin Anket Yapacağız
Atakum, doğa ve çevreyi etkileme olasılığı olan girişimler ile kamuya ait alanların değerlendirilmesi hususunda gerektiğinde halk oylaması yapılacaklarını da ifade eden Türkel, “Yaptığımız hizmetlerden memnuniyet ve şikâyetler hakkında periyodik olarak memnuniyet anketleri yapılacak ve anket sonuçları hassasiyetle değerlendirilecektir. Hemşerilerimizin her türlü sorun, talep, şikâyet ve işlemleri için belediyemize kolayca ulaşabilmesi için erişim ve iletişim imkânları çoğaltacak ve basitleştirileceğiz. Vatandaşlarımızın belediye ile olan işlemlerini belediyeye gelmeden yapabilmeleri için dijital belediyecilik hizmetlerini geliştireceğiz. Belediye personelinin vatandaşlarımızın işlemlerine çözüm odaklı yaklaşabilmeleri için periyodik hizmet içi eğitimler ile memnuniyet anketleri düzenleyeceğiz. Ayrıca hizmet etkinliğini artırmak üzere belediye personelinin özlük haklarını iyileştirileceğiz” ifadelerini kullandı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum